MENIU

Raed Arafat: Certificatul COVID-19 limitează răspândirea bolii, chiar dacă pentru unii efectele nu sunt plăcute. Nu va fi permanent

Raed Arafat, șeful DSU Foto: INQUAM/George Călin

Raed Arafat a anunțat că certificatul COVID pe care unii români nu îl doresc va fi aplicat atât timp cât va fi nevoie pentru prevenirea unui nou val major și limitarea deceselor. Șeful DSU a insistat, joi, într-o conferință de presă, că certificatul verde „este un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii, chiar dacă pentru unele persoanele efectele acestui certificat nu sunt unele plăcute".

Certificatul COVID „este totuşi un lucru temporar, asta nu va fi un lucru permanent. Însă, soluţiile temporare care trebuie luate trebuie luate cât mai repede şi implementate cât mai repede ca să prevenim decesele şi să prevenim un nou val major care să ducă la un număr mare de decese”, a anunțat șeful DSU, joi, într-o conferinţă de presă, alături de Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, aflat în vizită în România.

"Unealta de prevenţie este în mâna noastră, vaccinarea este în mâna noastră şi îndemnul la vaccinare avem nevoie să fie rostit de toţi şi explicat”, a mai declarat, joi, Raed Arafat.

„Sunt două mecanisme de lucru la acest moment, unul este vaccinarea şi intensificarea vaccinării şi doi este certificatul verde. Certificatul verde este o unealtă, un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii şi se face o protecţie a comunităţii chiar dacă pentru unele persoane efectele acestui certificat nu sunt unele plăcute”, a concluzionat șeful DSU.