MENIU

Radu Mazăre scapă de încă un dosar penal. Amendă și achitare în ”Henri Coandă”

Radu Mazăre scapă de încă un dosar penal. A fost achitat, în primă instanță, în dosarul ”Henri Coandă”.

Pentru una dintre acuzațiile din acest dosar, fals în declaratii, Mazăre a primit amendă penală în valoare de 5.000 de lei, în timp ce pentru cea de-a doua, de luare de mită, a primit achitare. La fel s-a întâmplat și în cazul fratelui său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre. Decizia vine de la Instanță Supremă și poate fi contestată. 

În ceea ce îl privește pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, s-a decis achitarea.

În dosarul ”Henri Coandă”, fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au fost judecaţi pentru luare de mită şi fals în declaraţii în legătură cu construirea unor locuinţe sociale.

DNA a cerut condamnarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre la 7 ani de închisoare pentru luare de mită şi fals în declaraţii în dosarul privind construirea campusului social "Henri Coandă".

La ultimul termen al procesului, reprezentantul DNA a solicitat judecătorilor condamnarea lui Radu Mazăre la șapte ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi 2 ani închisoare pentru fals în declaraţii.

Aceleaşi pedepse au fost cerute şi pentru fostul senator Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Într-un interviu acordat pentru Euronews, fostul primar al Constanţei a vorbit despre pasiunea sa pentru Madagascar, declarând că a aplicat pentru statutul de azil politic în condiţiile în care în România nu are nicio şansă la un proces corect.

Fostul primar al Constanţei, dat în urmărire internaţională în acest moment de autorităţile din România, a declarat pentru Euronews, prin aplicaţia WhatsApp, că s-a îndrgăgostit încă din 2011 de Madagascar, unde se află acum.

"M-am simţit extraordinar încă de la prima vizită", a spus Mazăre, citat de adevarul.ro. După cum notează însă Euronews, „cu toate acestea, atunci când s-a hotărât să se mute permanent pe insula din Africa anul trecut, un alt aspect era în centrul atenţiei sale - şi anume faptul că Madagascarul nu are un tratat de extrădare cu România".

Mai multe articole despre:
dosar Mazăre achitat