MENIU

Radu Mazăre, condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

<p>Radu Mazăre&nbsp;</p>
<p>Radu Mazăre&nbsp;</p>

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost condamnat, miercuri, la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, de judecătorii Tribunalului Constanţa. Decizia nu este defintivă. În același dosar, Sorina Gina Hortolomei Moscu a luat 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare. 

Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.

Comunicatul DNA

"La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafață de 15.465,91 m.p., situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

Concret, inculpatul Mazăre Radu Ștefan a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina," se arată într-un comunicat al DNA. 

Radu Mazăre se află, acum, în Madagascar, unde solicită azil politic.

Mai multe articole despre:
Radu Mazăre Radu Mazăre condamnat