MENIU

Racheta care te poate duce oriunde în lume în 60 de minute

În următorii zece ani, vei putea apela la o călătorie cu racheta, decât să-ți cumperi un bilet de avion... În cadrul unei conferințe, COO-ul SpaceX Gwynne Shotwell susține că aceste rachete vor permite oamenilor să călătorească oriunde în lume în 60 de minute.

Elon Musk a anunţat următoarea navă din arsenalul SpaceX, racheta BFR, ce ar putea revoluţiona transportul de pe Pământ, cât şi din spaţiu. De asemenea, nava va putea decola şi ateriza vertical, precum o rachetă, iar pentru zborurile de pe Pământ va fi lansată de platformele plutitoare aflate în afara oraşelor mari.

Conform descopera.ro, un drum de la New York la Tokyo va dura 30 de minute, iar costul pentru o călătorie este asemănător cu cel al unui bilet de avion la clasa economică.

Tehnologia va fi operaţională ''în următorii 10 ani'', a declarat Shotwell.

Racheta va avea dimensiuni uriaşe şi va putea amplasa sateliţi pe orbită, va transporta provizii pe Staţia Spaţială Internaţională şi probabil va transporta oameni către Lună. Însă unul dintre cele mai ambiţioase planuri este ca racheta să poată transporta între 80-200 de persoane către Marte, în anul 2024.