MENIU

Puţină lume ştie despre miraculosul ulei de arbore de ceai. Află ce beneficii are

Uleiul esenţial de arbore de ceai se găseşte uşor în magazinele cu produse naturiste şi este un adevărat remediu pentru diferite afecţiuni ale pielii (furunculi, infecţii fungice, mâncărimi, inflamaţii, iritaţii, acnee). De asemenea, el este de mare ajutor pentru calmarea întepăturilor de insecte, dar şi în tratamentele pentru păr.

Datorită proprietăţilor antivirale şi antibacteriene, el este de mare ajutor în tratamentul infectţilor respiratorii. Pune 8-10 picături de ulei esenţial în apă fierbinte şi fă inhalaţii pentru câteva minute.

Cum poţi folosi uleiul de arbore de ceai şi care sunt beneficiile lui?

1. Calmează iritaţiile, mâncărimile şi inflamaţiile cauzate de înţepăturile insectelor

De asemenea, tine insectele la distanta. Cea mai buna metoda in care sa il aplici pe piele este sa il amesteci cu un alt ulei (ulei de argan, ulei de masline, ulei de migdale sau ulei de cocos). Cantitatile recomandate sunt: 10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai, o lingura ulei de cocos si o lingura ulei de masline.

2. Are efect antibacterian

De ce sa cumperi geluri antibacteriene cand ti le poti prepara acasa? Diverse studii au aratat ca uleiul esential de arbore de ceai este eficient impotriva bacteriilor de tip E.coli. Amesteca-l cu putin unt de cocos si da-te pe maini de fiecare data cand e nevoie.

3. Ţine transpiraţia sub control

Datorita proprietatilor antibacteriene pe care le are, el ajuta si la tinerea sub control a transpiratiei, de aceea este foarte bun pe post de deodorant natural. Ca sa faci deodorant antiperspirant, amesteca unt de shea cu putin bicarbonat de soda si cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Citeste si 20 de lucruri pe care sa nu le mai cumperi si sa ti le faci acasa.

4. Combate acneea şi o ameliorează

Amesteca cu cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai si aplica aceasta pasta pe fata. Las-o sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste bine. De asemenea, mai poti amesteca o parte de ulei esential de arbore de ceai cu noua parti de apa si aplica aceasta lotiune pe zonele cu probleme.

5. Tratează infecţiile fungice din zona unghiilor

Amesteca unt de cocos cu cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai si aplica-l pe unghii si in jurul lor. Vei preveni infectiile din aceste zone, dar le vei si trata.

6. Împrospatează respiraţia

Daca amesteci intr-un pahar de apa cateva picaturi de ulei esential, poti folosi aceasta bautura ca apa de gura. Ea improspateaza respiratia, trateaza halena si tine cariile la distanta. Ai grija sa nu o inghiti.

7. Ţine păduchii la distanţă

La scoala la care este copilul tau este epidemie de paduchi? Pune cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai pe maini, apoi maseaza-te pe par. Aplica acest tratament si copilului tau. Paduchii nu suporta mirosul de ulei de arbore de ceai.

8. Elimină mătreaţa Ai probleme cu mătreaţa?

Adauga cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai in samponul cu care te speli si vei tine matreata sub control. De asemenea, vei scapa de mancarimile de la nivelul scalpului, dar si de ingrasarea rapida a parului.

9. Tratează Tinea Pedis (Piciorul atletului)

Tinea Pedis sau Piciorul atletului este o infectie fungica usor transmisibila de la o persoana la alta. Ea se manifesta prin eruptie rosiatica, scuamoasa, initial intre degetele de la picioare. Fa-ti bai la picioare cu apa cu bicarbonat de sodiu si 20-25 de picaturi de ulei esential de arbore de ceai.

10. Stopează apariţia mucegaiului

Ai prin casa zone cu mucegai? Pune intr-o sticla cu pulverizator apa si 20 de picaturi de ulei esential de arbore de ceai si pulverizeaza aceasta solutie prin camere.