MENIU

Putin va ajunge mai aproape de România! Franța avertizează că OFENSIVA Rusiei se poate extinde până în Republica Moldova și Georgia

Putin va ajunge mai aproape de România! OFENSIVA Rusiei se poate extinde până în Republica Moldova și Georgia Foto: Profi Media

Franța avertizează că ofensiva din Ucraina s-ar putea extinde până în Republica Moldova și Georgia. Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”, a declarat vineri şeful diplomaţiei franceze.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, susține că președintele Federației Ruse este un „semănător de război”, iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina ar putea să se extindă la Republica Moldova şi la Georgia, relatează presa străină și Agerpres

„Suntem îngrijoraţi pentru ceea ce va urma”, a subliniat Jean-Yves Le Drian, întrebat de postul de radio France Inter despre situaţia Republicii Moldova şi a Georgiei, şi a denunţat „deriva rusă în materie de ingerinţe”.

Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”, a declarat vineri şeful diplomaţiei franceze, apreciind de asemenea că „securitatea” preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski este de acum ameninţată de ofensiva rusă în curs de desfăşurare.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat deja instaurarea stării de urgență din cauza războiului din Ucraina. Parlamentul Republicii Moldova a votat deja joi introducerea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării, pentru 60 de zile.

În acest context, președintele Consiliului European a asigurat-o pe Maia Sandu că “UE este pe deplin alături de Republica Moldova” pe fondul crizei provocate de Rusia în Ucraina.