MENIU

Putin, vizat de scenariul "dictatorul a fugit". Ce lovitură se pregătește din interior

Situația tot mai haotică de pe frontul din Ucraina, dar și escaladarea amenințării nucleare, alimentează din nou scenariile privind o înlăturare a regimului Putin, pe modelul îndepărtării dictatorilor în urma unor revolte populare de amploare, mobilizate de opoziție. Alexei Navalnîi este văzut drept liderul în care ar urma să se se coalguleze forțele anti-Putin.

Aliații lui Alexei Navalnîi au anunțat că vor reînființa o rețea de grupuri pe teritoriul Rusiei.

„Majoritatea care doarme s-a trezit, Putin însuși l-a trezit. Este timpul să ne refacem rețeaua pentru a lupta împotriva mobilizării și a războiului", a declarat Ivan Jidanov, fost director al Fundației pentru combaterea corupției a lui Navalnîi, potrivit Sky News.

Navalnîi a fost încarcerat în ianuarie 2021 în baza unor acuzații considerate pe scară largă ca fiind motivate politic, iar mulți dintre colaboratorii săi apropiați au părăsit Rusia.

Infrastructura Fundației pentru combaterea corupție fost distrusă în 2021, după ce ONG-ul a fost etichetată drept organizație extremistă.

 

REVOLUȚIA COLORATĂ - VARIANTA DE COȘMAR PENTRU PUTIN ȘI KREMLIN

 

Recent, publicația Politico.eu a presentat o sinteză a scenariilor posibile privind o schimbare sau o cosmetizare a politicii Kremlinului, fără Vladimir Putin în prim-plan.. Varianta unei schimbări radicale, în urma unei așa-numite revoluții colorate, precum cele din Ucraina, Georgia sau Serbia a fost pomenită, dar cu o probabilitate mică de a se întâmpla. ALEXEI NAVALNÎI, SCENARIUL (APROAPE) IMPOSIBIL

 

Mai multe articole despre:
putin opozitie razboi ucraina zelenskia