MENIU

Ministrul britanic de externe: "Putin poate opri războiul din Siria cu un singur telefon"

Rusia

Președintele rus Vladimir Puțin este "singurul om de pe planetă" care poate pune capăt războiului civil din Siria cu un singur telefon, a declarat secretarul de stat pentru afaceri externe al Mării Britanii, Philip Hammond.

"În cele din urmă, dacă Assad rămâne sau pleacă va depinde de ruși, dacă sunt pregătiți să-și folosească influența pentru a-l înlătura. Este un singur om pe această planetă care poate pune capăt războiului civil din Rusia cu un singur telefon, iar acela este domnul Putin", a spus Hammond.

Există aproximativ 150.000 de combatanți ai opoziției moderate în Siria, care sunt afectați în prezent de atacurile aeriene lansate de Rusia, a continuat oficialul britanic citat de Ziare.com.

"Rușii au lansat atacuri aeriene feroce, crescând rapid intensitatea lor în ultimele săptămâni și acest lucru a alungat forțele siriene de opoziție din unele dintre pozițiile pe care le controlau. Dar important este faptul că regimul sirian nu are trupele, forța și organizarea necesare pentru a prelua controlul asupra acelor regiuni. Astfel, ne aflăm oarecum într-un impas", a mai spus ministrul britanic de Externe.

De asemenea, el i-a cerut Rusiei să înceteze raidurile aeriene efectuate în Siria.

Mai multe articole despre:
null