MENIU

Puțin peste 20 de amenzi după înmormântarea liderului romilor din Vrancea, Marcel Codreanu, la care au participat sute de persoane

Înmormântarea liderului romilor tradiționali din Vrancea, Marcel Codreanu

Peste 20 de oameni care au participat la înmormântarea bulibașei romilor tradiționali din Vrancea au fost amendați, până acum, pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 11.500 de lei. Marcel Codreanu a decedat pe 5 martie, după ce a fost lovit de roata unui camion care s-a desprins în mers. 

Din unele imagini reiese că la funeralii, care au avut loc marți, au participat sute de persoane. Potrivit polițiștilor vrânceni, ar fi vorba despre 150, din care 23 au fost amendate. 

Oamenii nu au purtat măști și nu au respectat regula privind distanțarea, beneficiind și de protecția polițiștilor și a jandarmilor, care i-au însoțit pe tot drumul pe unde a trecut convoiul funerar.

VIDEO Bulibașa ucis de roata unui camion, înmormântare fără distanțare și fără măști. Cortegiul, dirijat de forțe impresionante de ordine

”Nu au fost înregistrate incidente, iar polițiștii și jandarmii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor care nu au respectat prevederile Legii 55/2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și luarea măsurilor care se impun”, a transmis IPJ Vrancea.

Marcel Codreanu, liderul romilor tradiționali din Vrancea, a murit vineri, 5 martie. Acesta se afla pe terasa unui motel de pe E85 când a fost lovit de roata unui camion care s-a desprins în mers, din cauza unei defecțiuni tehnice. Tragedia s-a produs în timp ce bărbatul era live pe rețelele de socializare. 

Citește și: ”Momentul în care Bulibașa Codreanu e ucis de roata desprinsă de la un camion! Bărbatul era live pe rețelele de socializare”