MENIU

PUTIN avertizează Occidentul că „nu a învățat lecțiile istoriei”, după 6 luni de război în Ucraina - Mesaj pentru soldații ruși

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Vladimir Putin revine cu mesajul „cancel culture” după aproape 6 luni de război în Ucraina și sancțiuni impuse de Occident. Liderul de la Kremlin avertizează că încercarea de a „anula cultura rusă” de către Occident este zadarnică.

„Toate încercările de a ne șterge cultura, de a șterge Rusia sunt inutile. Acest lucru este pur și simplu stupid. Iar cei care gândesc altfel, din păcate pentru ei, nu au învățat lecțiile istoriei”, a declarat președintele Vladimir Putin, într-un mesaj video transmis cu ocazia festivalului de arte desfășurat în Crimeea.

Președintele rus Vladimir Putin a numit încercările de a anula cultura rusă și Rusia însăși ca fiind „zadarnice. Este doar o prostie”.

Liderul de la Kremlin a remarcat cu satisfacție că la ediția din acest an a festivalului participă și oameni din „teritoriile eliberate” - din republicile populare separatiste Donețk și Lugansk.

"Astăzi, sunteți împreună, gata să vă uniți eforturile pentru a atinge obiective comune și înseamnă că știți că, pentru a fi puternici, trebuie să fiți împreună. Întreaga istorie bogată, de o mie de ani a Rusiei, ne învață acest lucru", a mai spus Vladimir Putin, potrivit CNN.

Președintele rus nu a pierdut ocazia de a transmite mesaje legate de războiul din Ucraina, pentru soldații ruși.

Vladimir Putin a mulțumit pentru sprijinul acordat „eroilor ruși” - voluntari și luptători din Donbas.

"Știm că toate dificultățile și încercările oferă o perioadă de noi oportunități și vorbim adesea despre asta. Vine un moment pentur a fi îndrăzneț, și voi sunteți așa”, a mai spus Putin.

Liderul de la Kremlin a reproșat și a condamnat sancțiunile impuse de Occident Rusiei după invadarea Ucrainei. La o lună după ce a început războiul împotriva Ucrainei, Putin a acuzat Occidentul că vrea să „anuleze cultura rusă” după ce mai multe evenimente susținute de artiști ruși în lume au fost anulate iar mai mulți artiști ruși au fost refuzați în anumite spectacole.

Vladimir Putin a apelat la exemplul din perioada nazistă, făcând o paralelă între evenomentele de atunci cu cele din prezent.

Despre refuzarea unor personalități ruse în Occident și anularea unor evenimente culturale ruseşti, Putin a declarat pe 25 martie că „amintesc de arderea cărţilor de către nazişti. Ultima oară, naziştii din Germania, în urmă cu aproape 90 de ani, au purtat o astfel de campanie de distrugere a unei culturi indezirabile”.