MENIU

Putin aruncă în luptă tehnici de muzeu: Un singur tanc la paradă. Momente ciudate de la manifestarea de Ziua Victoriei

Foto: Profimedia

Putin a sărbătorit victoria din Al Doilea Război Mondial cu una dintre cele mai scurte parade văzute vreodată în Piața Roșie. Etalarea tehnicii militare a lăsat și ea de dorit – un singur tanc a fost scos la defilare.

De la grandiosul eveniment cu care liderul rus se mândrește an de an nu au lipsit, totuși, momentele controversate sau ciudate, unul dintre acestea implicându-l direct pe liderul de la Kremlin. 

La un moment dat, președintele Rusiei se sperie de o tragere de armă. Un alt moment care a surprins presa a fost acela când, înconjurat de unii dintre cei mai de temut lideri din întreaga lume, Putin se oprește din drum și face cale întoarsă, iar apoi le face semn să se oprească.

Parada de Ziua Victoriei a durat fix 47 de minute și a ajuns în topul rușinii pentru una dintre cele mai scurte demonstrații de forță din istoria Rusiei. Un tanc sovietic T-34 a deschis grupul motorizat, însă a fost singurul care și-a făcut apariția în Piața Roșie. Acesta a fost urmat de mai multe transportoare de trupe și apoi de rachete balistice intercontinentale. Lipsa unităților aeriene și numărul prea mic de soldați, doar 8000, au scăzut și mai mult din grandoarea evenimentului.

Puținii lideri care au fost aproape de Putin în ziua cea mare au fost și ei surprinși în momente neobișnuite. La cina organizata de Putin prim-ministrul Armeniei a fost surprins în timp ce primește dezinfectat lichid chiar de la liderul Rusiei.

Tot la Masa Rotundă a fost sesizată lipsa lui Sadyr Japarov, președintele Kârgâzstanului. Și liderul Belarusului a spus pas cinei organizate de Putin.

Dictatorul a fost dus la aeroport cu o ambulanță și s-a întors la Minsk imediat după parada din Piața Roșie. Pe rețelele sociale, Lukashenko a fost surprins cu un bandaj pe mână, semn că a făcut o vizită la spital recent. 

Mai multe articole despre:
rusia vladimir putin parada ziua victoriei 9 mai