MENIU

Putin a anunțat că Rusia a înregistrat primul vaccin anticoronavirus, una dintre fiicele sale a urmat tratamentul

Putin a anunțat că Rusia a înregistrat primul vaccin anticoronavirus, iar una dintre fiicele sale a urmat tratamentul

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că primul vaccin din lume împotriva noului coronavirus a fost înregistrat în Rusia, în această dimineaţă, potrivit Reuters. Liderul de la Kremlin a precizat că fiica sa a urmat tratamentul. Și președintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat anunțul și speră ca țara sa să primească, gratuit, vaccinul. 

”Un vaccin contra coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în această dimineaţă (marți -N.R.). Formează imunitatea necesară, a trecut toate verificările necesare,” a anunțat Putin la o întâlnire cu membrii guvernului, potrivit life.ru.
 
Liderul rus a precizat că tratamentul a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii și, mai mult, că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată.

Vicepremierul Tatyana Golikova a declarat că prioritate la vaccinare are personalul medical, în special cel aflat în prima linie. Vaccinarea ar trebuie să debuteze la finalul lunii august, începutul lunii septembrie.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat, marţi, eforturile Rusiei de a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19 şi s-a declarat dispus să participe la testarea clinică a acestuia. Durete a salutat oferta de a primi viitor vaccin și a afirmat că se se aşteaptă să fie gratuit, potrivit Reuters.

Rusia este pregătită să-l furnizeze Filipinelor sau să facă echipă cu o companie locală pentru fabricarea tratamentului în masă.

Mai multe articole despre:
putin rusia moscova virus covid vaccin