MENIU

Puterea și-a impus favoriții la CCR

Cristian Deliorga și Gheorghe Stan sunt oficial judecători la CCR. Aceștia au fost votați în Parlament, reușind să obțină cele mai multe voturi. 

Cristian Deliorga și Gheorghe Stan sunt oficial judecători la CCR. Aceștia au primit vot favorabil în Parlament, fiind propuși de PSD.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de judecător al CCR. Pentru acest post s-au înscris şeful SIIJ, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupşa şi avocatul Vlad Ştefan, propus de USR. Pe acelaşi model, Comisia juridică a Senatului a adoptat raport favorabil pentru toţi candidaţii la postul de judecător al CCR.

Cristian Deliorga, propunerea PSD pentru funcţia de judecător la CCR este în prezent judecător la Curtea de Apel Constanţa, la Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărui mandat expiră tot pe 15 iunie. Candidatul PSD, Cristian Deliorga a obținut 70 de voturi.

Gheorghe Stan este şeful SIIJ, acesta fiind propus de PSD. Șeful Secției speciale de investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a fost numit marți în funcția de judecător al Curții Constituționale cu 174 de voturi ”pentru”. Stan, care în prezent este procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, îl va înlocui la CCR pe Ştefan Minea.

Gheorghe Stan a fost validat, pe 28 ianuarie, la conducerea Secției pentru anchetarea magistraților cu 11 voturi ”pentru” de plenul CSM. Acesta a apărat OUG 7, în prima sa declarație de presă în fruntea Secției, spunând că aceasta a fost necesară.

 

PSD, propunere bombă pentru Curtea Constituțională

Mai multe articole despre:
PSD CCR