MENIU

Purtarea măștii de protecție în exterior va deveni "istorie" pentru spanioli. De când este valabilă măsura

Mască de protecție anti-Covid

Masca de protecție va deveni istorie în spațiile deschise din Spania, începând din 26 iunie. Anunțul a fost făcut, astăzi, de şeful guvernului, Pedro Sanchez, și vine în contextul îmbunătățirii situației epidemiologice la nivelul întregii țări legate de pandemia de coronavirus. Măsura a devenit obligatorie în luna mai a anului trecut, fiind valabilă pentru persoanele de peste 6 ani. Vorbim, practic, de mai bine de un an în care spaniolii au trebuit să se conformeze acestei măsuri și să poarte masca la exterior pentru a-și proteja sănătate, dar și pe semenii lor. 

„Acest weekend va fi ultimul cu măşti în exterior, pentru că, din 26 iunie, nu vom mai purta masca în spaţiile publice” în aer liber, a declarat Sanchez cu ocazia unei deplasări la Barcelona, precizând că măsura va fi adoptată oficial joia viitoare, într-o şedinţă de guvern extraordinară.

„Străzile şi feţele noastre îşi vor recăpăta aspectul normal”, a adăugat acesta.

Până în prezent, Franţa a ridicat, începând de joi, 17 iunie, obligativitatea purtării măştii în exterior, iar Germania are șie ea în vedere o renunţare treptată la această obligaţie.

 

Mai multe articole despre:
spania masca de protectie