MENIU

Purtarea măștii de protecție ar putea fi LIMITATĂ la spațiile închise și instituțiile publice, ca urmare a unui amendament AUR

Mască de protecție anti-Covid

Noi controverse pe marginea purtării măștii de protecție ar putea apărea curând în spațiul public. Totul în urma unui amendament depus de parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), care ar limita purtarea acestor măști la spațiile închise și la instituțiile publice. 

Un anunț în acest sens a fost făcut pe contul de Facebook al formațiunii politice, acolo unde scrie că legea care obliga la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică.
 
"Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maștilor la spațiile închise și instituțiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern", se arată în mesajul postat pe contul de Facebook al AUR. 
 
Din fotografia care însoțește mesajul aflăm că amendamentul cu pricina a fost semnat și, respectiv, susținut de trei deputați AUR. Vorbim despre Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu. 
 
 
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis să prelungească starea de alertă timp de încă 30 de zile, începând din data de 12 februarie. Printre măsurile principale care au rămas în vigoare se numără și purtarea obligatorie a măștii de protecție, alături de interzicerea evenimentelor private, închiderea restaurantelor la interior, a teatrelor și cinematografelor în zonele în care incidența trece de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.
 
Ultima Hotărâre a CNSU de prelungire a stării de alertă a fost luată din data de 13 ianaurie 2021.

România se află în stare de alertă de aproape un an, după cele 60 de zile de stare de urgență declarată la începutul epidemiei de coronavirus din primăvara anului trecut. După starea de urgență declarată în data de 16 martie 2020, au urmat o serie de relaxări dispuse începând din data de 15 mai 2020, dată la care am intrat, practic, în stare de alertă.