MENIU

PSDragnea mai primeşte o lovitură! Vine din Suedia

PSD, condus de Liviu Dragnea, mai primeşte o lovitură din partea colegilor de doctrină europeni. Social democrații suedezi vor propune excluderea PSD din familia stângii europene. Anunțul a fost făcut de responsabila pe problemele din estul Europei, la scurt timp după ce o iniţiativă similară a fost anunţată şi în Danemarca.

Inga Näslund ar fi declarat că la următoarea reuniune a Partidului Socialiștilor Europeni, delegaţia suedeză va cere exlcuderea PSD, potrivit Digi FM.
 
Motivul ar fi intervenția brutală a forțelor de ordine împotriva protestatarilor de la mitingul diasporei din 10 august, a afirmat Dana Hering, o protestatară care a stat de vorbă cu oficialul suedez şi a oferit informaţia pentru Digi FM.

„Mi-au pus multe întrebări legate de PSD. (...) Ei aveau de gând oricum să facă un seminar pe tema valorilor socialiste din estul Europei, dar având în vedere că problema cu România este destul de mare, se va face un seminar doar pentru partidul socialist din România. În prima ședință a PES (Partidul European Social) vor pune problema excluderii Partidului Social Democrat”, a spus Dana Hering.

La mijlocul lunii august, la sesizarea diasporei române, un lider al partidului social democrat danez a declarat că există o mare îngrijorare faţă de "ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea PSD."

Reproşurile danezilor sunt că PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, pare să se fi îndepărtat foarte mult de valorile social-demorate europene. "Liderul partidului este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea, a declarat, la vremea respectivă, parlamentarul Orla Hav.

sursă foto: Inquam Photos

Mai multe articole despre:
Dragnea