MENIU

PSD va depune propria moțiune de cenzură - Decizia luată duminică

PSD

BPN-ul PSD a fost organizat duminică la ora 12. Social-democrații au decis să înainteze și ei procedurile pentru o moțiune de cenzură. Conform unor surse, moțiunea ar urma să fie votată în plenul Parlamentului până vineri.

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat s-a reunit duminică, 5 septembrie, pentru a adopta strategia politică viitoare. Potrivit unor surse din partid, social-democrații vor să depună propria moțiune și să nu voteze moțiunea USR PLUS, în schimb doresc să depună propria moțiune.

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, de la ora 12:00.

Calculele moțiunii de cenzură

Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS nu poate trece fără voturile PSD, chiar și cu susținerea voturilor de la AUR. Dacă cei de la PSD decid să depună o altă moțiune de cenzură, și aceasta are nevoie fie de voturi de la USR PLUS, fie de la AUR pentru ca aceasta să fie votată în Parlament.

Inițial, Marcel Ciolacu anunțase că PSD va vota orice moțiune de cenzură, doar pentru a-l demite pe Florin Cîțu, ulterior acesta s-a răzgândit și susține că dorește ca întreg Guvernul să plece de la conducere, inclusiv USR PLUS, motiv pentru care PSD vor depune propria moțiune.

Totuși, conform unor surse, PSD ar fi negociat cu Florin Cîțu, bani contra voturi, pentru ca actualul premier să rămână în funcție.

Mai multe articole despre:
motiune de cenzura psd florin citu