MENIU

PSD a decis să participe la consultări - Marcel Ciolacu: „EXCLUS să susținem un guvern minoritar PNL”

PSD, zi decisivă pentru consultări

PSD a decis, luni, în ședință, să participe la consultările de la Cotroceni și mandatul pe care îl vor avea în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis.

Înainte de ședință, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă delegația PSD va merge cu o propunere de premier la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, iar răspunsul său a fost: „După cum bine știți, la ora 10 avem un Consiliu Politic Național, unde vom lua aceste decizii”.

Referitor la susținerea unui guvern minoritar PNL care să nu fie condus de Florin Cîțu, Ciolacu a adăugat: „Este exclusă această variantă”.

Potrivit unor surse, PSD ar merge la consultări cu trei aleși locali care nu au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. E vorba despre Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Ionuț Pucheanu – primarul Galațiului și Corina Ene – primar în comuna bihoreană Căbești.

PSD ar urma să intre la Consultări la pra 13.00.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat zilele trecute că partidul său nu va susţine un guvern minoritar, considerând că soluţia ar fi un guvern de tehnocraţi până la alegeri anticipate. „PSD nu va susţine un guvern minoritar”, a subliniat Ciolacu. El a adăugat că, în opinia sa, alegerile anticipate sunt soluţia în acest moment şi, până la acestea, un guvern de tehnocraţi. Guvernul de specialiști ar urma să conducă România în perioada noiembrie 2021- martie 2022.

Consultări la Cotroceni - Programul întâlnirilor pe care le are, astăzi, Klaus Iohannis cu partidele politice

Mai multe articole despre:
psd consultari iohannis sedinta