MENIU

PSD, plan-fulger pentru înlocuirea Olguței Vasilescu

Dragnea vrea un nou CEX al PSD

PSD pregătește un nou Comitet Executiv (CEX) pentru a decide cu cine o înlocuiește pe Lia Olguța Vasilescu ca nominalizare pentru Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unor surse politice citate de Realitatea TV, Liviu Dragnea, care ar fi vorbit luni și marți cu Olguța Vasilescu, ar fi nemulțumit de logodnicul acesteia, Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI din Parlament.

PSD i-ar fi dat termen până luni, 18 februarie, lui Iohannis pentru luarea unei decizii cu privire la noii șefi de la Transporturi și Dezvoltare. 

Ministrul interimar al Transporturilor Rovana Plumb a declarat că e posibil ca o reuniune a CEx al PSD să aibă loc săptămâna viitoare, şedinţă în care va fi luată o decizie în legătură cu o nouă propunere pentru Ministerul Dezvoltării, după ce Olguţa Vasilescu a anunţat că îşi retrage candidatura.

„Olguţa Vasilescu este un bun profesionat. O cunosc de ani de zile şi ar fi făcut faţă cu brio la Ministerul Dezvoltării, dar ca om de partid, ca fiecare dintre noi am înţeles că acum e mai important ce se întâmplă cu România. Eu sper ca domnul Iohannis să pună capăt acestui tip de joc politicianist şi să facă nominalizarea la cele două ministere. Probabil că săptămâna viitoare vom avea un Comitet Executiv pentru că ştiţi că toate hotărârile se decid la propunerea premierului Viorica Dăncilă, pentru că avem nevoie de continuitate şi de a face faţă la toate solicitările care vin de la Bruxelles, în cadrul Preşedinţiei Consiliului UE pe care o exercităm. Nu pot să spun că nu au fost înregistrate progrese în dosare. Toate legile care se dezbat la nivelul UE, care sunt adoptate, fiecare dintre ele au impact asupra cetăţenilor", a afirmat Rovana Plumb, citată de Mediafax.

Întrebată dacă are vreo garanţie că şeful statului va numi noua persoană propusă pentru Dezvoltare, aceasta a spus că Guvernul trebuie să funcţioneze în parametrii normali şi de aceea speră ca, în al doisprezecelea ceas, Klaus Iohannis să dea dovadă de raţionalitate.

Conform unor surse citate marți de Hotnews, Claudiu Manda ar fi fost parte din "trocul" stabilit la vârful PSD după retragerea Olguței Vasilescu: Manda ar urma să figureze pe lista partidului la europarlamentare.

Pe lista de nume vehiculate ca înlouitori ai Olguței Vasilescu, se află Felix Stroe (Constanța) - lider județean, fost ministru al Transporturilor, Gheorghe Șimon (Maramureș) - fost ministru al Economiei sau Marcel Ciolacu (Buzău) - lider județean, fost vicepremier.

Fosta titulară de la ministerul Muncii s-ar putea regăsi pe lista scurtă a lui Liviu Dragnea pentru comisari europeni, potrivit Realitatea TV.

Zilele trecute, surse citate de Capital au declarată că liderul PSD Liviu Dragnea le-ar fi spus colegilor că are în vedere „3-4 nume" care ar putea să fie susţinute în viitoarea echipă a comisarilor europeni.

„Și Rovana Plumb îşi doreşte foarte mult, dar şi lui Dăncilă i s-a promis susţinere. Eugen Teodorovici vrea şi el. Momentan cursa este între ei trei", au declarat sursele.

De ce supărat Dragnea pe Manda

Bugetul SRI a generat şi un nou conflict în interiorul PSD. Liviu Dragnea s-a supărat pe viitorul soţ al Olguţei Vasilescu, şeful Comisie de Control SRI, Claudiu Manda.

Liderul PSD nu iartă ruşinea păţită noaptea trecută, când amendamentul său privind finanţarea programului Vitamina D din banii SRI a fost respins.

Potrivit unor surse social-democrate, Dragnea şi-a avertizat colegii deputaţi şi senatori că va supune din nou amendamentul celebru la vot, de această dată în plen, ca să vadă cu ochii lui cine nu îl votează.

Mai multe articole despre:
PSD Lia Olguta Vasilescu