MENIU

PSD, între congres, moțiune și remaniere

Viorica Dancila, viitorul sef plin al PSD?

Liderii PSD se întâlnesc din nou, joi la Palatul Parlamentului, într-o nouă ședință a Comitetului executiv.  Cel mai probabil, social-democrații discutăi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să candideze pentru funcția de președinte PSD.

Viorica Dăncilă a convocat un nou CEx al PSD. Social-democrații au decis să convoace, joi, 13 iunie, Comitetul Executiv Național (CEX), începând cu ora 11:00, potrivit unui comunicat al partidului.

"Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat se reunește joi, 13 iunie 2019, de la ora 11:00, la Camera Deputaților, sala Grupului PSD, Palatul Parlamentului", anunță formațiunea într-un comunicat de presă.

Cel mai probabil, social-democrații discută criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să candideze pentru funcția de președinte PSD, la congresul din 29 iunie.

Propunerile care se discută: președintele PSD să nu mai fie ales de către toți membri de partid, așa cum a fost ales Liviu Dragnea, ci de către delegații la congres. Cei care candidează la șefia PSD trebuie să aibă susținerea unei singure filiale, nu cinci filiale, cum e în actualul statut.

Altă temă: vor fi introduse criterii de integritate și ce fel de condiții se vor pune? O variantă luată în calcul spune că social-democrații care au probleme în justiție să nu mai poată ocupa funcții publice.

Congresul din 29 iunie care va avea loc la Sala Palatului şi la care sunt aşteptaţi să participe între 3.000 şi 4.000 de delegaţi, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

Congresul extraordinar va începe dimineaţă, în prima parte a zilei urmând să fi modificat statutul PSD, în sensul alegerii preşedintelui, preşedintelui executiv şi secretarului general prin delegaţi, iar în a doua parte a zilei până seara se va desfăşura procesul propriu-zis de alegere, au explicat sursele citate.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit și săptămâna trecută, vineri 7 iunie: atunci s-a stabilit organizarea unui prim congres al partidului pentru data de 29 iunie, urmând ca într-un al doilea congres să fie desemnat candidatul PSD pentru Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat săptămâna trecută că va candida la șefia PSD în cadrul Congresului din 29 iunie. Ea a spus că în cazul în care va deveni lider al PSD nu va candida și la prezidențiale.

Dăncilă anunță un nou congres al partidului, în iulie. Va candida la președinția PSD

"Cred că voi candida. Deocamdată sunt foarte preocupată de organizare. Da, voi candida, dar eu sper să fie și alți candidați.

Nu, nu mă gândesc să candidez la prezidențiale. Cred că nu trebuie să mai avem această concepție că liderul partidului trebuie să candideze la prezidențiale. Eu cred că pot să-l ajut mai mult din postura de premier. La prezidențiale trebuie să candideze omul cu cea mai bună imagine, cu notorietate.", a declarat Viorica Dăncilă, la "Marius Tucă Show".

Mai multe articole despre:
cex psd Viorica Dăncilă