MENIU

PSD cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanța care permite împușcarea urșilor: Mesaj pentru Cîțu: ”Ursul nu e pasionat de petreceri wow!”

PSD, acuzații la adresa Guvernului

PSD a cerut Avocatului Poporului, miercuri, să conteste la Curtea Constituțională legea care permite împușcarea urșilor agresivi. Social-democrații acuză că Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern ”lasă urșii, simbolul României, în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee!”

Este o ”ordonanță odioasă”, susține cei din PSD, care acuză Guvernul că a legiferat decimarea în masă a urșilor bruni și că nu a luat măsuri pentru a împiedica animalele să ajungă în zonele locuite de oameni.

”Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! 
Înainte de a da practic drumul la împușcarea la liber a urșilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîțu! Și nici nu e pasionat de petreceri wow! 
În schimb, voi le-ați tăiat pădurile și le-ați distrus habitatul! Nu ați alocat niciun ban pentru a fi hrăniți în pădure și nu ați protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice. 
N-ați făcut nimic, dar acum dați liber la împușcat! Fără milă, fără remușcări și fără nicio jenă! 
În contrapartidă, Cîțu și toți incompetenții săi din Guvern ar trebui de urgență relocați! Au făcut destul rău României!”, se arată în mesajul social-democraților. 

Citește și: ”Undă verde pentru împușcarea urșilor agresivi. Ordonanța de urgență, adoptată de Guvern”