MENIU

PSD, atac la Guvern! Alfred Simonis : „Relaxarea din 1 iunie este pentru liniștea lui Cîțu în PNL”. Ce spune despre susținerea protestelor anti-restricții

Alfred Simonis, deputat PSD, îl acuză pe Florin Cîțu de un joc de imagine despre relaxarea din 1 iunie

PSD nu crede în anunțul revenirii la normalitate din 1 iunie făcut de premierul Florin Cîțu. Precizarea vine din partea liderilor deputaților social-democrați Alfred Simonis, care spune că ar fi vorba doar de un joc de imagine al șefului Guvernului pentru o poziție mai bună în PNL. În același timp, a transmis că PSD nu susține protestele împotriva restricțiilor COVID-19, deși este de acord cu dreptul de a protesta.

 

Liderul deputaților PSD a declarat marți că revenirea la normalitate de la 1 iunie anunţată de premierul Florin Cîţu ridică unele semne de întrebare, pentru că ar fi slabe șanse să se și întâmple.

„Orice veste de tipul acesta nu poate decât să sune foarte bine şi să ne bucurăm cu toţii. Evident că avem semne de întrebare şi îndoieli că lucrul acesta poate să se întâmple, pentru că noi cerem deja de mai mult timp un plan gradual de ieşire din carantină sau de eliminare a restricţiilor (...). Dacă acest anunţ cu relaxarea de la 1 iunie este unul menit a calma spiritele în societate şi a-i calma pe cei care vor să facă proteste, pot să înţeleg, însă gândiţi-vă ce mare le va fi dezamăgirea dacă nu se va întâmpla ca de la 1 iunie să ieşim cu totul din această izolare”, a declarat Simonis, marți, la RFI România.

Acesta acuză mai mult un joc de imagine din partea lui Florin Cîțu decât o intenție reală de a relaxa măsurile: „Dacă mă întrebaţi pe mine, dar n-aş vrea să fiu ăla care e Gică-contra de fiecare dată, această dată de 1 iunie este una menită pentru a câştiga domnul Cîţu liniştea de care are nevoie pentru a-şi pregăti Congresul în interiorul PNL şi a câştiga în societate liniştea, pentru că lucrurile au degenerat".

Despre măsura care nu este pe placul multora - închiderea magazinelor la ora 18.00, deputatul PSD Alfred Simonis consideră că este o măsură greşită și ar trebui „deîndată revocată”.

„Restricţiile pe timp de noapte le-am înţeles de la început. E foarte uşor să spui că mergi la magazin noaptea la 2.00 şi de fapt să te duci la un prieten, la un pahar de ceva (...). În primă instanţă, nu am criticat nici măcar decizia de a închide magazinele la ora 18.00 şi vorbesc în nume personal (...), însă românul e inventiv şi dacă nu mai merge la magazin, merge la farmacie şi dacă nu merge la farmacie, merge la benzinărie. Evident că această măsură cu ora 18.00 nu face decât să aglomereze centrele comerciale înainte de ora 18.00 (...). Deci o astfel de măsură care poate a avut intenţii bune la bază, dovedindu-se a fi una extrem de proastă, trebuie revocată deîndată", a mai spus Simonis.

Deputatul Alfred Simonis a menționat că PSD nu susține protestele anti-restricții așa cum se relatează în spațiul public și că „atunci când protestezi împotriva medicilor şi-i faci criminali” e ceva de neacceptat și PSD se delimitează.

„Nu. Sunt tot felul de insinuări. Nu aţi văzut nici un lider PSD sau apropiat al vreunui lider PSD care să fi fost la protestele acestea. De fiecare dată când partidele au organizat proteste şi nu şi le-au asumat, a reieşit foarte clar că în spate sunt partide. Se ştie foarte clar cine sunt cei care au organizat aceste proteste, nu am participat la ele. Asta nu înseamnă că nu susţinem dreptul de a protesta, însă atunci când protestezi împotriva medicilor şi-i faci criminali, e ceva ce nu pot accepta şi mă delimitez hotărât", a mai declarat Alfred Simonis la același post de radio.

 

Mai multe articole despre: