MENIU

PSD a uitat de "Mândri că suntem români“, n-a vrut arborarea drapelului înainte de 1 Decembrie

Senatul României a votat, miercuri, împotriva proiectului de lege iniţiat de PNL, care cerea arborarea drapelului naţional pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înaintea sărbătorii de 1 Decembrie. 

Din cele 62 de voturi „împotrivă”, PSD a înregistrat 48, Nicolae Avram fiind singurul membru social democrat care a votat „pentru”. Legea a fost respinsă cu 62 de voturi „împotrivă”, 26 „pentru” şi o abţinere.

Proiectul legislativ care prevedea modificarea art. 2 al legii nr. 75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, a fost respins ieri de Senat cu 62 de voturi „împotrivă” şi doar 26 „pentru”, scrie Adevărul.

Camera Deputaţilor a propus modificarea legii prin introducerea literei „e)” potrivit căreia drapelul ar fi urmat să fie arborat şi „pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înainte de 1 Decembrie”.

48 de senatori PSD au votat, miercuri, „împotrivă”, Nicolae Avram fiind singurul social-democrat care a fost de acord cu această modificare. La lista senatorilor PSD, s-au alăturat şi toţi membrii ALDE şi UDMR. Partidul Naţional Liberal a votat exclusiv „pentru”, împreună cu Partidul Mişcarea Populară, surpriza venind însă de la tabăra USR în care Mihail Radu Mihai şi Vlad Alexandrescu au votat „împotrivă".

Mai multe articole despre:
PSD tricolor