MENIU

PSD a cerut înființarea unei comisii de ANCHETĂ care să verifice datele din pandemie. Adevărul despre raportarea deceselor covid

Radu Oprea

Social-democrații cer convocarea Parlamentului în ședință de urgență. PSD a cerut înființarea unei comisii de anchetă care să verifice datele din pandemie. Totul după ce ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a confirmat că există diferențe în raportarea morților COVID, cifrele fiind cu mult mai mari decât cele anunțate oficial. 

PSD cere ca Parlamentul să afle adevărul despre datele reale ale pandemiei. 

„Unul dintre subiectele discutate a fost aprobarea componenţei comisiei de anchetă pentru aflarea adevărului privind datele din pandemie. Cerem ca săptămâna aceasta plenul reunit să fie convocat, astfel încât această comisie să îşi poată începe activitatea. De ce spunem acest lucru? Pentru că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că sunt peste 2.000 de morţi neînregistraţi. Din punct de vedere statistic, înseamnă peste 10% din numărul total al celor decedaţi, ceea ce este extrem de mult. Nu poate fi vorba despre eroare umană în aceste condiţii”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD - Radu Oprea într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Potrivit ministrului Sănătății, există erori în raportarea deceselor covid între platforma alerte.ms și corona forms.

„Conform datelor preliminare pe care comisia ni le-a pus la dispoziție, cifrele sunt mai mari. Nu le-aş spune cifre false, le-aş spune diferenţe de raportare”, a spus Ioana Mihăilă.

Potrivit ultimului anunț făcut de autorități, 29.034 de persoane infectate cu cu sars-cov-2 au decedat pe teritoriul României. 

Mai multe articole despre:
psd comisie ancheta decese covid