MENIU

PRUNELE combat o BOALĂ care ucide milioane de oameni. Cum să le consumi corect

O prună de dimensiuni medii conţine 113 mg de potasiu

Perosanele care consumă, timp de trei săptămâni, minimum șase prune pe zi au mai puține probleme cu nivelul colesterolului și prezintă un risc mult mai mic de a dezvolta cancer de colon, arată un studiu.

O prună de dimensiuni medii conţine 113 mg de potasiu, mineral ce ţine sub control tensiunea arterială şi reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, pigmentul roşiatic-albăstrui al prunelor, numit antocianină, poate ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer. 

Deşi au un conţinut moderat de glucide, prunele proaspete prezintă proprietăţi de reglare a glicemiei şi previn apariţia diabetului prin stimularea metabolismului glucid, scrie frunza-verde.ro. Persoanele care au diabet trebuie să evite prunele uscate și să se limiteze la o cantitate mică de prune crude.

Consumul de prune ajută în prevenirea şi tratarea constipaţiei, o porţie de prune la 2-3 zile, de preferabil după-amiaza, fiind recomandată graţie conţinutului crescut de celuloză şi mucilagiu, care au acţiune benefică asupra intestinului, stimulând tranzitul intestinal şi conferind astfel un efect laxativ.

Mai multe articole despre:
prune beneficii prune prune cancer colon