MENIU

Proxeneți lăsați în libertate de judecători - Acuzații de trafic de persone și trafic de minori

Proxeneți lăsați în libertate de judecători

Trei proxeneți din Craiova au scăpat basma curată. Aceștia sunt acuzați de trafic de persone și trafic de minori, însă judecătorii nu au acceptat propunerea procurorilor de a emite mandate de arestare. Din acest motiv aceștia au fost puși doar sub control judiciar și au fost lăsați în libertate.

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus măsura controlului judiciar pentru trei interlopi din Craiova, cunoscuți drept Frații Africanu. Aceștia sunt anchetați de DIICOT într-un dosar de trafic de persoane și de minori. Deși procurorii au solicitat arestarea preventivă în cazul celor trei, judecătorii au refuzat cererea, dispunând control judiciar pentru 60 de zile.

„La date de 27.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au propus luarea măsurii arestului preventiv față de 6 inculpați (3 reținuți în cauză, unul încarcerat în penitenciar și 2 în lipsă), însă judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile a celor 3 inculpați reținuți în cauză. Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova”, se arată într-un comunicat DIICOT Craiova.

„În cauză s-a reținut că, în cursul anului 2012, trei inculpați, frați, cunoscuți în mediul interlop din Craiova, au constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În vederea realizării scopului grupului infracțional organizat, inculpații au recrutat mai multe persoane vătămate în scopul exploatării sexuale, inițial, în țară, pe raza municipiilor Craiova, Pitești și Timișoara. Persoanele vătămate au fost ulterior transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța și Elveția)”, se arată în comunicatul de presă emis de DIICOT.

Mai multe articole despre:
proxeneti libertate judecatori