MENIU

Protocol STRICT la funeraliile regale. Cum să te îmbraci şi ce să NU ai la tine

Protocol la funeralii

România va fi în doliu național de mâine, timp de trei zile. Din respect pentru personalitatea regelui Mihai I, cei prezenți la Palatul Regal pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranului sunt rugați să respecte mai multe reguli.

Decența în astfel de momente nu este opțională, ci obligatorie. Toți cei prezenți trebuie să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, de culoare închisă, și să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.

În plus, trebuie să aibă asupra lor un document de identitate. Totodată, adulții care vor veni să își ia adio de la ultimul rege al României nu au voie să fie însoțiți de copii sub 7 ani și nici de bebeluși aflați în cărucioare.

Solemnitatea momentului nu poate fi perturbată nici de blițurile aparatelor foto. Așa că portul și folosirea acestora sau a telefoanelor mobile pentru filmări sau fotografiere este strict interzisă.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului.

Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant să respecte aceste detalii.

Oamenii care vin la catafalc sunt rugți să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise. Respectarea acestor reguli înseamnă că încă o dată, poporul român își poate arăta decența, educația și descendența nobilă.