MENIU

Protocol privind relocarea liceului ”Gheorghe Șincai” din Capitală. Sorin Cîmpeanu a intervenit după protestul profesorilor

Profesorii de la liceul Șincai revin la ore de luni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, că decizia privind relocarea liceului ”Gheorghe Șincai” din Capitală va fi decisă în baza unui protocol semnat de școală, Inspectorat, Primărie și minister. Anunțul a fost făcut în urma vizitei la unitatea de învățământ. De luni, profesorii vor reveni la ore. 

Vineri dimineață, peste 100 de profesori, părinți și elevi de la Liceul ”Gheorghe Șincai” din București au protestat față de decizia de evacuare a clădirii. La unitatea de învățământ a ajuns, în jurul orei 10:00, și ministrul Educației, însoțit de Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. 

Protestul profesorilor a început săptămâna aceasta, după ce Inspectoratul Școlar al Municipiului București a numit un nou director. Acesta susține decizia Primăriei Sectorului 4, care vrea să evacueze clădirea de patrimoniu pentru lucrări de reabilitare. Profesorii și părinții au reclamat că nu li s-a comunicat nici unde vor fi mutați, nici cât timp vor dura lucrările și, în plus, consideră că acestea s-ar putea face în timpul vacanței. 

În urma discuțiilor de vineri, Cîmpeanu a dat asigurări că relocarea nu va avea loc în timpul acestui an școlar. 
”Relocarea va face obiectul unui protocol semnat de şcoală, Inspectorat, Primărie şi minister, prin care toţi părinţii şi toţi elevii să aibă garanţia că acest semestru se încheie în această locaţie, în cele mai bune condiţii. Pentru viitor, domnul primar va prezenta 3,4,5, 6 variante, (...) pe care, în dialog cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor le vor analiza pentru a se lua cea mai bună soluţie. De asemenea, apreciez şi mulţumesc colectivului de cadre didactice care, chiar dacă au păreri împărţite, cu toţii au fost de acord să reia cursurile normal, începând cu ziua de luni”, a spus ministrul. 

La rândul său, primarul Sectorului 4 a precizat că, până la finalul anului, colegiul nu se va muta. Daniel Băluță a mai amintit motivele pentru care trebuie renovată clădirea. 

”Această clădire se află în categoria de risc seismic 2 și nu are autorizație de securitate la incendiu. 
Fiecare copil și profesor care intră în această unitate trebuie să o facă în condiții de siguranță. Nu există niciun motiv pentru niciunul dintre noi să nu respectăm legile. Atributul legal și moral al autorităților locale este să asigure condiții de sigurață pentru a evita tragedii”, a spus primarul.