MENIU

A opta zi de proteste în Capitală: 10.000 de români au ieșit în Piața Victoriei

Protestele au continuat pentru a opta zi consecutiv în Piața Victoriei, acolo unde românii au scandat împotriva Guvernului Grindeanu. Aproximativ 10.000 de oameni au luat parte la demonstrația de marți seară. În același timp, în fața Palatului Cotroceni, alte 1.000 de persoane, care susțin Executivul, au strigat împotriva președintelui Klaus Iohannis. 

UPDATE 23.00: Protestul din Piața Victoriei este la final. Românii se îndreaptă spre casă, însă, înainte de plecare, au cântat în cor imnul României. 

UPDATE 21.45: Aproximativ 10.000 de români îndură frigul în fața Guvernului României și scandează lozinci anti-guvernamentale, potrivit Realitatea TV. Unii dintre românii care au ieșit astăzi în stradă mărturisesc că rezistă chiar dacă au două locuri de muncă și că nu vor renunța până când România nu va fi guvernată onest. 

"Am două joburi. E a opta noapte în stradă. Am venit aici să apăr țara! Strada e auzită, nici nu avea cum altfel! S-a și văzut prin discursul președintelui și prin pasul înapoi făcut de PSD. Încep să bată în retragere. Nu au cum să nu țină cont de oamenii care stau aici de atâtea zile. Vrem să guverneze corect!", a susținut unul dintre demonstranți. 

Un alt protestatar a declarat pentru Realitatea TV că încă se află în Piața Victoriei pentru că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, liderii coaliției parlamentare majoritare, nu au auzit mesajul celor ieșiți în stradă: "A opta seară de proteste. Ne-ați întrebat dacă ne auzim. Președintele a fost la tribuna Parlamentului, iar în spatele lui erau Dragnea și Tăriceanu. Însă ne-am auzit doar până la pupitru, mesajul a ajuns doar până la președinte, nu și la cei doi aflați în spatele său". 

UPDATE 21.30: Peste 8.000 de persoane sunt la această oră în Piața Victoriei. Polițiștii au blocat circulația pe principalele artere, respectiv spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și șoseaua Nicolae Titulescu. 

Oamenii cer "Demisia!" și "Anticipate!". Totodată, protestatarii au cântat în cor "Imnul golanilor", cântecul-simbol al demonstrațiilor din 1990. 

UPDATE 21.00: Sute de persoane au protestat în mai multe orașe din România, printre care Sibiu, Cluj, Bihor, Constanța, Brașov. Oamenii au strigat împotriva Guvernului Grindeanu și coaliției parlamentare PSD-ALDE.

UPDATE 20.00: Nu mai puțin 3.000 de protestatari s-au strâns până la această oră în fața Guvernului, strigând "Demisia!", "Jos Guvernul!" și "DNA vine să vă ia!".

Totodată, șoferii care trec prin zona Pieței Victoria claxonează în semn de solidaritate cu cei aflați în stradă. 

UPDATE 19.00: Aproximativ 1.500 de persoane au spus prezent la acțiunea de protest din Piața Victoriei pentru a opta zi consecutiv.

Protestatarii au venit cu mesaje care duc cu gândul la discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament. Pe una dintre pancarte scrie: "Ați obosit? Ghinion, noi nu am obosit!". 

Oamenii susțin că nu vor să-i lase pe politicieni să se liniștească, să scape de presiunea străzii, și că așteaptă schimbarea pe care o cer încă de marțea trecută.  

Românii au început să se strângă în Piața Victoriei încă de la orele prânzului.

În ciuda frigului, protestatarii flutură steaguri și țin la vedere pancarte cu mesaje anti-Guvern. Totodată, în Piața Victoriei au ajuns și jurnaliștii străini, care stau de vorbă cu cei prezenți și relatează în fața camerelor de luat vederi ce se întâmplă marți seară în București.  

Chiar dacă numărul celor care protestează a scăzut considerabil față de zilele trecute, în jurul orei 17.00 câteva zeci de persoane erau deja prezente la în Piața Victoriei. 

Luni seară, ce-a de-a șaptea zi de proteste în Piața Victoriei și ce-a de-a doua la Cotroceni, aproximativ 15.000 de persoane s-au strâns în fața Guvernului și alte 2.500 scandau în fața Palatului Cotroceni. 

Mai multe articole despre:
proteste OUG protest guvern