MENIU

PROTESTE sângeroase în Myanmar! Două persoane ucise și alte treizeci rănite

Myanmar

Doi manifestanți au fost uciși și alți circa 30 au fost răniți, sâmbătă, la Mandalay, al doilea cel mai mare oraș din Myanmar, de focurile trase de forțele de ordine în timpul unei manifestații împotriva loviturii de stat militare.

Conform Hotnews, un minor este unul dintre cei uciși. Acesta ar fi fost împușcat în cap, au indicat sursele citate, adăugând că „majoritatea victimelor au fost vizate de tiruri cu gloanţe reale”.
 
Armata din Myanmar a preluat cu forţa puterea, pe 1 februarie, după arestarea consilierului de stat Aung San Suu Kyi, premier de facto, şi a preşedintelui Win Myint. Armata din Myanmar a anunţat preluarea puterii de către comandantul militar Min Aung Hlaing, denunţând "fraude electorale" în scrutinul parlamentar desfăşurat în noiembrie 2020. Militarii patrulează în capitala Myanmarului, Naypyidaw, şi în cel mai mare oraş al ţării, Yangon.
 
În ultimele săptămâni au avut loc mitinguri de protest în capitala ţării, Naypyidaw, precum şi Yangon şi în numeroase alte zone din Myanmar.
Mai multe articole despre:
Myanmar lovitura de stat myanmar