MENIU

Proteste pentru Kovesi în București și în țară. 500 de oameni în Piața Victoriei, 1500 la Sibiu

Protest de sustinere a lui Kovesi
Protest la Satu Mare
<p>Protest REZIST</p>
Proteste pro-Kovesi
Protest la Craiova
Protest la Sibiu
Proteste la Cluj-Napoca
Protest la Cluj-Napoca

Vineri seara, în București, Cluj, Sibiu, Craiova, Satu Mare, Constanța dar și în alte orașe din țară au avut loc proteste față de acțiunea regimului Dragnea-PSD împotriva Laurei Codruța Kovesi, pusă oficial sub acuzare în urma unui denunț făcut de Sebastian Ghiță.

Protestul din București a început în Piața Victoriei în jurul orei 17.00 și s-a terminat după ora 21.00. Aproximativ 500 de oameni se aflau în fața Guvernului la ora 19.30-20.

Sibienii au fost încă și mai activi, vineri seara: aproximativ 1.500 de oameni au ieșit în stradă pentru susținerea lui Kovesi.

Cei care au fost prezenți în Piața Victoriei au vrut să-și arate susținerea pentru fosta șefă a DNA. Protestatarii au spus că citarea de ieri a Laurei Codruța Kovesi nu a fost întâmplătoare.

Oamenii prezenți în Piața Victoriei au scandat și lozinci împotriva actualului guvern. S-a scandat "Demisia" și "Hoții, hoții".

„Suntem oficial în dictatura! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secția Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua cand ea trebuie să-și prezinte candidatura în fața Parlamentului European”, potrivit paginii de Facebook a evenimentului. 

La Sibiu, peste 1.500 de oameni au ieșit în stradă, pentru a o susține pe Kovesi: "Este o solidarizare cu Laura Codruța Kovesi și cu felul inadmisibil în care a fost tratată!", spun manifestanții.

Mitingul, avizat de Primăria Sibiu, se desfășoară în aceste momente pe străzile din oraș, participanții purtând cu ei pancarte adresate conducerii Guvernului și a Partidului Social-Democrat. De asemenea, manifestanții strigă "Ieșiți din casă dacă vă pasă!" și "PSD, ciumă roșie!", notează Realitatea de Sibiu.

Mitingul de la Sibiu se numește "Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați!".
"Pe de o parte, este o solidarizare cu Laura Codruța Kovesi și cu felul inadmisibil în care a fost tratată. Pe de altă parte, e o încercare de a nu lăsa România să devină un stat represiv. Noi am văzut că, cel puțin din 10 august încoace, PSD-ul nu mai are nicio reținere în a trata cetățenii României ca pe niște dușmani, inamici, în a reprima proteste pașnice, orice încercare care nu convine acestui Guvern. Dacă ne uităm la destinul lui Kovesi, orice cetățean român care în ochii Guvernului devine un inamic este pasibil de a fi distrus, a fi sabotat, de a fi reprimat pe orice cale. E inadmisibil!", a spus Radu Vancu, unul dintre membrii comunității "Vă vedem din Sibiu", cea care a organizat evenimentul de vineri seară.
Mitingul este programat să se desfășoare până în jurul orei 21.

La Cluj, protestatarii au început să se strângă în Piața Unirii, începând cu ora 18.00.

Circa 500 de persoane protestează, vineri seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, după ce fosta şefă DNA a fost citată ca suspect într-un dosar de corupție, scrie Ziua de Cluj.

Este a doua seară de proteste de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi la Cluj-Napoca. Dacă joi oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor, vineri au venit în punctul zero al oraşului, în Piaţa Unirii. Înarmaţi cu pancarte şi mesaje anti PSD.

„Considerăm ca fiind intolerabilă intimidarea Laurei Codruţa Kovesi şi ne manifestăm susţinerea faţă de ea, precum şi faţă de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupţie nu poate fi oprită de o mână de oameni certaţi cu legea. Ne vedem diseară, la Clopot, pentru a transmite un semnal de alarmă celor din jurul nostru şi pentru a trimite un mesaj clar secţiei ce va conduce audierea de mâine. Democraţia nu se negociază. Corupţia nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot şi nu vor fi aduşi la tăcere" au transmis protestatarii, potrivit Realitatea de Cluj.

„Clujul, alături de Franța, Germania, Olanda, Austria, Europa, o susține pe Laura Codruta Kovesi… Laura Codruta Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul. Haideți să o susținem în strada! Haideti masiv in strada!… Ne-am saturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul si toate institutiile statului!”

Peste 200 de oameni s-au adunat, vineri seară, şi în centrul Timișoarei.

Manifestanții au ținut în mâini steaguri tricolore, precum și pancarte cu mesaje anti-PSD.

De asemenea, timișorenii adunați în centrul orașului au scandat lozinci ca „Europa”, „Afară cu javrele din țară”, „Kovesi, nu uita, Banatu-i de partea ta” și au solicitat organizarea de alegeri anticipate, potrivit pressalert.ro

Protest la Craiova pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi

Aproximativ 40 de craioveni au ieșit în Piața „Mihai Viteazul" din Craiova, vineri seară, pentru a-și arăta susținerea față de Laura Codruța Kovesi, clasată pe primul loc în competiția pentru funcția de procuror șef european, dar chemată de către Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, la audieri, în calitate de suspect, tot vineri.

Persoanele care participă la miting consideră că „puterea este folosită în mod abuziv”, scandând continuu „Codruța nu uita, noi suntem de partea ta!” sau „PSD, ciuma roșie”, scrie Realitatea de Craiova.

Un protest pro-Kovesi a avut loc și în Satu Mare. Aproximativ 20 de sătmăreni au răspuns prezent la mitingul de susținere pentru fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, organizat de comunitățile Sătmarul Civic și Corupția Ucide. Punctul de întâlnire a fost Pasajul Corneliu Coposu.

Oamenii și-au dorit să transmită un mesaj și să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește anchetarea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, potrivit Realitatea de Satu Mare.

Protest pro-Kovesi și la Constanța

Miting de protest vineri seară seară la Constanța în semn de susține pentru Laura Codruța Kovesi, care a fost audiată astăzi de Secția specială de investigare a magistraților.

Peste 100 de persoane s-au strâns în fața Prefecturii și au plecat pe următorul traseu Bd. Ferdinand, ICIL, Casa de Cultură, sediul PSD Constanța. S-a scandat „Kovesi, Constanța este de partea ta","PSD, Ciuma roșie","Nu vrem vitamina D, vrem să plece PSD!", informează Realitatea de Constanța.

Mai multe articole despre:
proteste Laura Codruţa Kovesi