MENIU

Proteste MASIVE în Franța - Macron: „Guvernul francez nu va ceda în fața violenței”

Proteste MASIVE în Franța

Președintele francez, Emmanuel Macron, a condamnat violențele izbucnite la manifestațiile de joi, 23 martie, față de reforma pensiilor și a declarat că nu va ceda în fața acestor incidente.

„Nu vom ceda nimic în fața violenței, condamn cu toată forța violența”, a declarat președintele Franței, vineri, după summitul Consiliului European de la Bruxelles.

Emmanuel Macron este presat să găsească o cale de ieșire dintr-o criză marcată de unele dintre cele mai mari violențe de stradă cu care s-a confruntat Franța în ultimii ani, în contextul protestelor care au izbucnit din cauza reformei pe care a promovat-o în sistemul de pensii.

Grevele au provocat turbulențe pe scară largă în Franța, însă chiar și așa Macron a promis că guvernul va continua „procesul democratic” pentru implementarea reformei, una care în prezent este examinată de autoritatea constituțională a țării.

„Reforma pensiilor este în fața Consiliului Constituțional și este evident că vom aștepta decizia Consiliului Constituțional”, a afirmat Macron. „Vom continua să mergem înainte, Franța nu poate rămâne într-un impas”, a adăugat el.

 

„Am arătat disponibilitatea noastră de a merge înainte pe chestiuni precum declinul profesional, finalul carierelor, recalificarea, dezvoltarea carierei, condițiile de muncă și remunerarea în anumite sectoare”, a mai spus Macron.

Mai multe articole despre:
proteste franta violente macron