MENIU

Proteste la Washington. Liderii europeni fac apel la respectarea rezultatului alegerilor și își exprimă sprijinul pentru Joe Biden

Charles Michel

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și Şeful diplomaţiei europene, Josep Borell, au reacționat, miercuri seară, la violențele fără precedent din SUA, când manifestanţi pro-Trump au luat cu asalt Congresul.

Charles Michel s-a declarat șocat de evenimente și și-a exprimat convingerea că se va face un transfer pașnic de putere către Președintele ales, Joe Biden. 

”Congresul SUA este un templu al democraţiei. Este șocant să fim martori la scenele petrecute în seara aceasta în Washington. Avem încredere că Statele Unite vor asigura transferul paşnic al puterii către Joe Biden”, a scris Preşedintele Consiliului European.

Josep Borell a denunţat ”asaltul neobişnuit împotriva democraţiei americane” şi a făcut apel la respectarea rezultatului alegerilor prezidenţiale, câştigate de Joe Biden.

”În ochii lumii, democraţia americană pare în stare de asediu în această seară. Este un asalt neobişnuit împotriva democraţiei SUA, instituţiilor sale şi statului de drept. Aceasta nu este America. Rezultatele alegerilor de la 3 noiembrie trebuie pe deplin respectate", a spus și Şeful diplomaţiei europene. ”Puterea democrației americane va prevala în fața indivizilor extremiști”, a adăugat acesta.