MENIU

Stare de asediu la Washingon. Garda Națională și FBI intervin în forță pentru restabilirea ordinii

Proteste la Washingon. Garda Națională și FBI intervin pentru restabilirea ordinii. Foto: captură Twitter

Violențe fără precedent în SUA! 11.000 de militari ai Gărzii Naționale au fost chemați miercuri la Washington. Forțele de ordine federale au început evacuarea protestatarilor din Capitoliu, în jurul orei locale 16:20, iar Serviciile Secrete și  FBI au răspuns, de asemenea, solicitării poliției Capitoliului de a interveni.

Desfăşurarea întăririlor armate a fost anunţată de secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, precum şi de Ralph Northam, guvernatorul democrat al Virginiei, stat care se învecinează cu capitala federală.


”Reiterăm apelul preşedintelui Trump împotriva violenţei şi pentru proteste paşnice”, a mai scris pe Twitter McEnany.

Divizii de agenți în uniforme și agenți speciali răspund apelului, au confirmat surse pentru NBC. De asemenea, FBI a confirmat că va interveni pentru ”a proteja proprietatea federală și siguranța publică".

Guvernatorul din Maryland, Larry Hogan, a declarat că a ordonat Gărzii Nationale a statului să acționeze rapid în sprijinul polițiștilor din oraș.

Garda Națională din SUA este mobilizată de obicei în situații-limită.

Citește și: ”VIDEO Stare de asediu la Washington, susținători ai lui Trump au pătruns în Congres. O femeie în stare gravă, după ce a fost împușcată”

Mai multe articole despre:
proteste washington garda nationala fbi