MENIU

Proteste în Olt și Caraș Severin: Firmele sunt afectate de restricțiile impuse împotriva Rusiei - Mii de oameni fără SALARII

Combinatul siderurgic din Reșița

Mii de angajați ai unei companii din România nu și-au mai primit salariile. Firmele la care aceștia lucrează sunt deja afectate de restricțiile impuse împotriva Rusiei. Este vorba despre 2.400 de oameni ai unui combinat ce are sedii în Olt și Caraș Severin. Societatea s-a trezit cu conturile blocate.

Cei aproximativ 2.400 de angajați din Olt și Caraș Severin, rămași fără salarii, amenință cu proteste dacă nu își primesc banii în câteva zile. Oamenii sunt în această situație din cauza restricțiilor impuse Rusiei în contextul războiului cu Ucraina.

Aproape 800 de angajați ai combinatului siderurgic din Reșița nu și-au primit salariile, după ce conturile societății cu capital rusesc au fost blocate, la sfârșitul săptămânii trecute. Este prima dată când salariații de aici trec prin așa ceva, de 17 ani de când combinatul a fost cumpărat de ruși. 

ANDREI ILIE reprezentant companie: „Nu s-a mai întâmplat, lucrurile sunt destul de rele, e destul de greu... Oamenii așteaptă salariile. Sperăm să se deblocheze cât mai repede. Va fi greu și pentru societate și pentru oraș și pentru toată lumea”.

Siderurgiștii de la combinatul Reșița sunt ultimii meseriași calificați în acest domeniu de producere a țevilor. Dacă lucrurile nu se vor rezolva, angajații tineri vor fi nevoiți să plece din țară.

Compania are sute de angajați și în Slatina, iar oamenii de acolo sunt în aceeași situație. 

Mai multe articole despre:
proteste olt caras severin