MENIU

Proteste în Franţa: 111 arestări şi 154 de membri ai forţelor de ordine răniţi

O sută unsprezece persoane au fost arestate joi, în Franţa, în cea de-a 11-a zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor şi 154 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi, dintre care "unii grav", potrivit unui bilanţ provizoriu postat pe Twitter de ministrul de Interne Gérald Darmanin.

„Sprijin deplin pentru poliţişti, jandarmi, pompieri care îi protejează pe manifestanţi şi proprietatea publică şi privată", a adăugat ministrul de Interne. Numărul manifestanţilor răniţi, între care câţiva constataţi de jurnalişti AFP, nu a fost disponibil imediat.

Cel puţin 57.000 de persoane au manifestat joi la Paris în cea de-a 11-a zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor în Franţa, a declarat prefectura.

O cifră din nou în scădere faţă de mobilizarea anterioară din 28 martie, unde 93.000 de persoane au manifestat în capitala Franţei, potrivit sediului poliţiei. Sindicatul CGT, la rândul său, a înregistrat 400.000 de manifestanţi faţă de 450.000 pe 28 martie.

Confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc joi după-amiază la Paris, în special lângă un restaurant favorit al preşedintelui Emmanuel Macron şi pe care protestatarii l-au atacat, într-o nouă zi de proteste sindicale împotriva creşterii vârstei de pensionare, dar participarea mai redusă le dă liderului de la Elysee şi guvernului său speranţa că manifestaţiile încep să-şi piardă suflul, notează AFP, Reuters şi DPA, potrivit AGERPRES.

 

Mai multe articole despre:
proteste franta arestari raniti