MENIU

Proteste de amploare la Budapesta. Zeci de mii de susținători ai opoziției au cerut demisia lui Viktor Orban - VIDEO

Zeci de mii de persoane de unguri au manifestat sâmbătă, în centrul Budapestei, împotriva guvernului condus de Viktor Orban. Protestatarii au mărşăluit spre Parlament scandând "Nu ne este frică!" şi "Orban, demisia!".

Mulţi dintre protestatari au purtat culorile naţionale roşu-alb-verde sau drapelul naţional, simboluri pe care partidul lui Orban le-a confiscat în ultimele două decenii, potrivit The Independent.

 

 

Marşul a fost condus de Peter Magyar, un avocat în vârstă de 43 de ani, care a fost căsătorit chiar cu o fostă ministră a Justiţiei în cabinetul Orban şi care intenţionează să îşi lanseze propriul partid.

Magyar a devenit foarte cunoscut în februarie, când a făcut comentarii incendiare despre funcţionarea internă a guvernului. El l-a acuzat pe Antal Rogan, ministru în cabinetul lui Viktor Orban, că ar conduce o maşină de propagandă centralizată.

De asemenea, el a publicat o înregistrare a unei conversaţii cu fosta sa soţie, în care Varga a detaliat o încercare a unui înalt membru al cabinetului Orban de a interveni într-un caz de corupţie. Procurorii investighează în prezent declaraţiile.

 

Mai multe articole despre:
proteste budapesta anit orban ludovic orban