MENIU

Proteste de amploare în fața Ministerelor Educației și Sănătății: Elevii ies în stradă

Elevii au ieșit în stradă, nemulțumiti de măsurile luate de autorități în pandemie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a recunoscut că suntem în urmă cu testarea și că mai există în școli teste suficiente doar pentru trei luni. Între timp, premierul a demarat o anchetă legată de achiziționarea testelor pe bază de salivă în școli. 

Elevi din toate colțurile țării au protestat în fața Ministerelor Educației și Sănătății. Și-au strigat nemulțumirea față de deciziile haotice luate de către autorități, cerând predictibilitate și flexibilizarea testării.

Elevii au adus palete si mingi de ping pong în semn de protest pentru modul în care autoritățile își pasează responsabilitatea deciziilor în sistemul de învățământ din pandemie.

„Ne dorim, în primul rând, predictibilitate. Și ne dorim ca școala să nu se mai închidă de pe o zi pe alta, cum am văzut foarte des”, a precizat Silviu Morcan, președinte Consiliului Național al Elevilor.

Elevii au fost invitați la dialog de reprezentanții celor două ministere. Le-au comunicat nemulțumirile care i-au scos în stradă și le-au înmânat o petiție semnată de 50 de mii de tineri nemulțumiți de sistemul actual de învățământ. Ministrul Educației a recunoscut că suntem în urmă cu testarea în școli.

Între timp, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a trimis Corpul de Control în școli. Asta după ce livrarea testelor pe bază de salivă a întârziat, iar autoritățile au refuzat să ridice 2 milioane de teste de la o firmă specializată.

Urmează să fie făcute publice rezultatele acestei anchete demarate de către premier. Între timp, autoritățile vor discuta despre ce măsuri se pot lua ținând cont de solicitările elevilor.