MENIU

Proteste de 1 Decembrie. Mii de români au alcătuit un tricolor viu: „Centenar fără tâlhar”

Operațiunea Tricolorul, la ora 18.00

Centenarul Marii Uniri este văzut de românii din mișcările #Rezist ca un prilej pentru schimbarea în bine a țării. Mai multe proteste au avut loc sâmbătă, în Bucureşti şi în oraşe din ţară, sub mesajul ”La mulţi ani în UE, România! E timpul să scapi de hoţi”.

Protestatarii au început să se retragă din Piaţa Victoriei, în jurul orei 20,00 se mai aflau în faţa sediului Guvernului puţin peste o sută de persoane.

Printre protestatarii din faţa sediului Guvernului s-a aflat şi fostul premier Dacian Cioloş, fondatorul Mişcării România Împreună. El a stat de vorbă cu cei prezenţi la protest şi s-a fotografiat cu aceştia.

Principalul mesaj transmis celor prezenţi în Piaţa Victoriei de fostul premier a fost acela că, în afară de prezenţa la vot, este nevoie şi de o implicare a cât mai multor "oameni noi" în politică.

Protestul din faţa sediului Guvernului s-a desfăşurat fără incidente.

UPDATE ORA 19.34 Protestatarii din Piaţa Victoriei au format drapelul naţional din cartoane colorate şi au intonat Imnul. 

Protestatarii care au venit sâmbătă seară în Piaţa Victoriei au format, în jurul orei 19,00, un drapel din cartoane colorate în roşu, galben şi albastru, pe care le-au luminat cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile.

UPDATE, ORA 17.25: 2000 de oameni protestează în fața Guvernului pe un ger cumplit!

UPDATE, ORA 18.30: Zeci de persoane adunate în Cluj-Napoca: Vrem o Românie europeană, în care corupţii să nu aibă putere

Peste 50 de persoane au protestat, sâmbătă seara, de Ziua Naţională, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, cerând ca România ”să nu mai fie condusă de corupţi”: ”Nu ar trebui ca românii să renunţe la luciditate”,

Participanţii la protest s-au adunat, sâmbătă seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având steaguri ale UE şi tricolore, dar şi un banner cu mesajul „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”.

UPDATE, ORA 18.20: Peste 1.000 de protestatari se află în Piaţa Victoriei pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de actuala guvernare şi pentru a-i cere demisia. Oamenii spun că au ieşit în stradă de Ziua Naţională pentru a demonstra că încă le pasă şi că vor să fie conduşi de „politicieni normali şi cinstiţi”.

UPDATE, ORA 17.50: Deși este zi de sărbătoare și motiv de bucurie pentru națiune, unii români nu sunt deloc mulțumiți de prezentul țării și cer schimbări majore în clasa politică, demnă de înaintașii lor.

Centenarul Marii Uniri Protestele sunt anunţate pe reţelele de socializare, acolo unde se şi face mobilizarea, dar şi organizarea evenimentelor.

Sub mesajul "La mulţi ani în UE, România! E timpul să scapi de hoţi!", în zeci de oraşe din ţară sunt anunţate proteste în pieţele centrale, în faţa prefecturilor sau a altor instituţii reprezentative.

La Bucureşti, sunt anunţate două evenimente. "La mulţi ani în UE, România! E timpul să scapi de hoţi!" va începe la ora 16.00, în Piaţa Victoriei.

De la ora 18.00, protestatarii vor face un tricolor uman, în cadrul evenimentului "Operatiunea Tricolorul - 100 de ani - Centenarul Marii Uniri".

"Vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire prin realizarea unui TRICOLOR UMAN! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi! România NU este divizată, ROMÂNIA ESTE UNITĂ!", au transmis organizatorii, potrivit news.ro.

Participanţii sunt sfătuiţi să aducă foi colorate sau orice alte obiecte în culorile tricolorului pentru a forma tricolorul uman.

Mai multe articole despre:
proteste proteste 1 decembrie