MENIU

Proteste anti-Covid. Psiholog: „Nu cadrele medicale sunt vinovate pentru actuala situație, ci politicienii”

Protestatarii și-au îndreptat nemulțumirile către cadrele medicale. Foto Inquam

Sociologul Vladimir Ionaș condamnă acțiunile protestatarilor ,care au intrat peste medicii de la Spitalul Județean Bacău și consideră că nu cadrele medicale sunt vinovate pentru actuala situație a țării, ci politicienii.

„Din păcate, mi se pare o mare greșeală să te îndrepți împotriva cadrelor medicale, nici pe timp de război nu sunt atacați medicii. Nu înțeleg de ce au intrat protestatarii în curtea spitalului din Bacău. Din păcate, nu medicii iau deciziile și chiar au existat multe voci critice la adresa cadrelor medicale. În general, sistemul sanitar românesc nu se bucură de o mare favorabilitate. Totuși, nu medicii sunt vinovați, ci politivcienii, care fug de răspundere. De un an de zile politicienii se ascund prin  birouri, iar oameni precum Raed Arafat sunt scoși în față. Politicienii trebuie să-și asume restricțiile public. Arafat a pierdut din încredere, pentru ca a transmis mesajele, mai ales cele negative. Acestea trebuie transmise de cei votați”, a declarat sociologul.  

Deputatul Sebastian Burduja, vicepreședintele PNL, face un apel la responsabilitate și le cere politicienilor care protestează să vină și cu soluții concrete la actuala criză sanitară. „Fac un apel la responsabilitate, idiferent de politicieni, încetați să propagați atitudini violente. Dragi români, numărati de câți oameni vin cu soluții”, a spus deputatul.

Deputatul PSD Dumitru Coarnă, condamnă protestul împotriva cadrelor medicale, dar vine și cu propuneri pentru depășirea actualei crize sociale.

„Cerem redeschidrea HoReCa, la capacitatea de 30 %, stadioanele 25% , în spațiu deschis să nu mai purtăm mască, bisericile 30%, cu purtarea măștii și măsuri de siguranță”, susține Coarnă.