MENIU

Proteste ample față de vaccinarea obligatorie: Mii de greci au cerut ”libertate”, în stradă. Poliția a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene

Proteste în Grecia

Aproximativ 5.000 de greci au protestat, miercuri, în mai multe orașe din Grecia, nemulțumiți de decizia guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid în rândul angajaților din căminele de bătrâni. 

Protestele au avut loc în ziua votului din Parlament. 

Manifestanții au scandat ”libertate” și ”nu vaccinării obligatorii”.

La Atena, poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de circa 120 de persoane cu cagule care aruncau cu proiectile.

Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat obligaţia ca îngrijitorii şi personalul din căminele de bătrâni să se vaccineze, sub ameninţarea că în caz contrar ar putea fi suspendaţi din muncă.

Angajaţii acestor centre pentru bătrâni vor trebui vaccinaţi cel târziu până la 16 august, iar îngrijitorii, până la 1 septembrie.

Guvernul a luat această decizie în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, care este mult mai contagioasă. În doar două săptămâni, numărul cazurilor a crescut de la 800 la 3.000 pe zi.

Mai mult, 99% dintre pacienții intubați în spitale sunt persoane nevaccinate.
Din totalul populației, de 10,7 milioane de persoane, în Grecia au fost vaccinate complet peste 4,6 milioane, potrivit Agerpres.

 

Mai multe articole despre:
proteste grecia proteste vaccinare obligatorie