MENIU

Protest spontan la Rompetrol - Petromidia! Sute de oameni au cerut mărirea salariilor - VIDEO

Protest la Petromidia

Peste 300 de angajaţi de la Rafinăria Petromidia au protestat, marţi, nemulţumiţi de amânarea negocierilor pentru creşterile salariale, ei refuzând să mai intre la muncă. 

UPDATE: Protestul s-a încheiat după negocieri cu conducerea. Angajații au primit câte 3.000 de lei compensare pentru facturile din lunile de iarnă și de la 1 martie o creștere salarială de 1.500 de lei.

UPDATE: S-au strâns peste 300 de angajați care continuă protestele și refuză să mai intre la muncă.

Liderul de sindicat de la Rafinăria Petromidia, Petre Tancău, a declarat pentru News.ro că muncitorii protestează după ce conducerea rafinăriei a decis amânarea negocierilor pentru creşterile salariale pentru luna februarie. 

“Oamenii nu vor să intre la muncă până nu finalizăm negocierea creşterilor salariale. Am fost în negocieri două luni şi ieri ne-au transmis să amânăm negocierile pentru februarie. Am informat oamenii, iar ei nu au mai vrut dimineaţă să intre la serviciu. Am solicitat o creştere de 1.500 de lei, dar nu era problema de sumă, trebuia să finalizăm, ori această amânare i-a deranjat pe oameni”, a afirmat Petre Tancău.

El a precizat că protestează aproximativ 300 de persoane, muncitorii care urmau să intre în tură dimineaţa, iar cei din tura de noapte sunt încă la serviciu.

Liderul de sindicat a menţionat că nu ştie cât va dura acest protest. 

“Nu ştiu cât va dura, depinde de administraie să vină cu un răspuns. Acesta este respectul lor pentru salariaţii care fac producţie. Nu avem niciun semnal din partea conducerii”, a mai transmis Petre Tancău.

El a precizat că activitatea rafinăriei nu este afectată de acest protest.

Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Protestatarii sunt nemulțumiți ca cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale.

Administrația ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare, decizie neacceptată de salariați. Protestatarilor încep sa li se alăture și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit să între la lucru.

Angajații Rompetrol Petromidia cer ca salariile să le fie mărite acum, începând cu luna decembrie, cer condiții mai bune de muncă, încadrarea în grupa specială.

Asta pentru că o grupă de muncă superioară i-ar scoate mai devreme la pensie după o viață plină de riscuri în rafinărie.

Conducerea Rafinariei a transmis ca va trimite un comunicat cu punctul de vedere despre protest.

Mai multe articole despre:
Protest midia navodari petrom rompetrol