MENIU

PROTEST spontan la Primăria Focșani! Angajații au ieșit în stradă pentru că nu și-au primit salariile - VIDEO

PROTEST spontan la Primăria Focșani! Angajații au ieșit în stradă pentru că nu și-au primit salariile Foto: monitoruldevrancea.ro

Activitatea în Primăria Focşani a fost blocată, luni dimineaţă, din cauza unui protest spontan al salariaţilor. Angajații au refuzat să mai lucreze și au ieșit în fața sediului Primăriei pentru că nu şi-au primit salariile. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, susține că plata salariilor nu a putut fi efectuată pentru că bugetul municipalității nu ar fi fost aprobat de la centru, de Ministerul FInanțelor.

Protest al angajaţilor Primăriei Focşani, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile

Activitatea în Primăria Focşani este blocată, luni dimineaţă, din cauza unui protest al salariaţilor. Protestul este spontan iar angajații au anunțat că acesta se va încheia in două ore.

Toți angajații din Primăria Focșani au refuzat sa mai lucreze în această dimineață pentru că nu și-au primit salariile pentru luna anterioară.

Întârzierea plăţii salariilor este de aproximativ o săptămână. Primarul Cristi Misăilă a declarat că nu poate semna documentele din cauza blocajului în care se află bugetul municipiului. 

Sindicatul Sintax 2010 din Primăria Focșani „cere Consiliului Local al Municipiului Focșani revocarea actului administrativ care blochează Primăria Focșani”. Bugetul primăriei și al instituțiilor subordonate Consiliului Local este blocat din cauza amendamentelor aduse de consilierii PNL USR PLUS, scrie monitoruldevrancea.ro. Este vorba de Hotărârea Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliţiei majoritare PNL-USR-PLUS, situaţie care a dus la invalidare, ulterior,de către Ministerul de Finanţe.