MENIU

Protest șocant în Serbia. Mărturia liderului opoziției: "Medicii încearcă să mă țină în viață cât mai mult timp posibil"

Marinika Tepic

Marinika Tepic, liderul opoziţiei din Serbia, se află în greva foamei pentru a denunţa fraudele de la alegerile legislative din 17 decembrie. Partidul său a declarat că sănătatea ei este "în pericol", dar femeia refuză să renunţe la lupta sa, relatează Ouest-France.

 

Deputata, care este capul de listă al coaliţiei de opoziţie faţă de preşedintele Aleksandar Vucic, al cărui partid naţionalist de dreapta a fost declarat câştigător al alegerilor, cere anularea votului şi a intrat luni în greva foamei împreună cu alţi şase deputaţi.

Sâmbătă, partidul său a declarat că sănătatea sa este "în pericol" şi că trebuie să i se facă zilnic perfuzii. Dar Marinika Tepic refuză să renunţe la lupta sa. "Încerc să nu mă gândesc la asta (la moarte). Nu o văd ca pe un sacrificiu, ci ca pe o luptă şi o modalitate de a mă menţine în viaţă", spune femeia de 49 de ani, ajustându-şi patul improvizat pe care şi l-a făcut pe o bancă din clădirea parlamentului din Belgrad.

Medicii "încearcă să mă ţină în viaţă cât mai mult timp posibil, pentru că nu am nicio intenţie de a renunţa până când aceste alegeri fraudate nu vor fi anulate, până când vor recunoaşte că a existat o fraudă electorală şi până când voinţa poporului va fi apărată", a adăugat opozanta.

Mai multe articole despre:
serbia