MENIU

FILMUL protestului din 11 august. "Scenariul Puterii, dejucat": 65.000 de români în Piața Victoriei

Peste 65.000 de oameni au fost pe 11 august in Piata Victoriei din Bucuresti. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
<p>Peste 65.000 de oameni au venit pe 11 august in Piata Victoriei. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Peste 65.000 de oameni au venit pe 11 august in Piata Victoriei. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>

Protest Diaspora. Realitatea TV și realitatea.net v-au ținut la curent cu protestele care au avut loc pe 11 august, în Piața Victoriei din București, text și VIDEO în timp real. Totul s-a petrecut la o zi după ce forțele de ordine au intervenit violent și au făcut prăpăd, tot în fața Guvernului.

Protest Diaspora. Uniți de dorința de a schimba lucrurile în bine în țară, 65.000 de români au ieșit, din nou, sâmbătă, 11 august, în Piața Victoriei. Și-au strigat nemulțumirile în fața Guvernului până în zori.

Dacă, în urmă cu o zi, Piața Victoriei arăta ca un teatru de război, pe 11 august, protestatarii și oamenii legii și-au împărțit trandafiri albi.

Protest Diaspora. Mii de oameni au ieșit din nou în stradă și în marile orașe din țară. Manifestanții spun că sunt hotărâți să protesteze până pleacă puterea. Deși în țară nu au fost ciocniri cu forțele de ordine, din solidaritate cu protestatarii din București, oamenii au scandat și împotriva jandarmeriei.

Protest Diaspora. La ora 1:02, Piata Victoriei gazduieste in continuare cateva sute de oameni, care au decis sa mai ramana, in semn de protest la adresa PSD.

Protest Diaspora. La ora 00:15, in Piata Victoriei din Bucuresti continua sa fie cateva mii de oameni. Acestia nu au plecat spre case, ci au preferat sa ramana si sa protesteze pasnic impotriva Guvernului.

Protest Diaspora. La ora 23:20, Realitatea TV a informat ca au fost peste 65.000 de oameni in Piata Victoriei.

Potrivit informatiilor de ultima ora, 12 persoane care au protestat au avut nevoie de interventia doctorilor, iar doua dintre ele au fost duse chiar la spitalul Elias, dar nu din cauza unor lovituri, ci pentru ca au acuzat ameteli, atacuri de panica, hipertensiune si dureri abdominale.

Protest Diaspora. La ora 22:45, Rares Bogdan a anuntat ca in Piata Victoriei sunt peste 60.000 de oameni care au cerut demisia Guvernului. Vezi mai jos imagini senzationale!

Protest Diaspora. La ora 22:30, Rares Bogdan a anuntat ca sunt peste 50.000 de persoane in fata Guvernului.

Citește și: Site-ul PSD a fost spart de hackeri. Ce mesaj a apărut

Protest Diaspora. La ora 22:05, Realitatea TV a informat ca a fost si un incident in Piata Victoriei.

O persoana a fost extrasa de jandarmi din multime, pentru ca ar fi fortat gardurile. Fortele de ordine au folosit spray-uri lacrimogene.

Protest Diaspora. La ora 21:45, atmosfera este extraordinara in Piata Victoriei. Oamenii scandeaza "Nu vrem sa fim condusi de hoti".

Din studioul Realitatea TV, Rares Bogdan a facut un apel la calm si le cere oamenilor sa nu se teama. Vezi mai jos imagini!

Protest Diaspora. La ora 21:10, sunt peste 40.000 de oameni în fața Guvernului.

Citește și: Denise Rifai a luat atitudine: "Doamna Carmen Dan, demisia!"

Protest Diaspora. La ora 20:50, s-au aprins luminițele în Piața Victoriei. 20.000 de protestatari s-au adunat în fața Guvernului.

Protest Diaspora. La ora 20:40, 15.000 de oameni sunt in Piata Victoriei, iar lumea continua sa vina. 

Protest Diaspora. La ora 20:10, circa 8.000 de persoane protestează pașnic în fața Guvernului.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a făcut un anunț bombă: "Se încearcă repetarea violențelor". DETALII AICI!

Protest Diaspora. La ora 19:40, atmosfera este liniștită în Piața Victoriei. Unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au dat jandarmilor, iar jandarmii au dat și ei flori unor protestatare. Circa 5.000 de oameni sunt în fața Guvernului în acest moment.

Singurul incident a avut loc la ora 16:00, atunci când un tânăr de 18 ani, care avea asupra sa un cuţit, a fost ridicat de jandarmi. DETALII AICI

Protest Diaspora. Câteva mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, la ora 19:20. Crculaţia a fost restricţionată în anumite zone ale Pieței, conform anunțului Brigăzii Rutiere. Accesul spre şoselele Nicolae Titulescu şi Ion Mihalache a fost oprit.

Oamenii scandează "PSD, ciuma roșie" și cer demisia Guvernului.

Protest Diaspora. Peste 1.000 de persoane protestează în fața Guvernului la ora 18:15, iar oamenii vin în valuri.

Lumea este adunată în centrul Pieței Victoria și pe trotuarul de la Muzeul Antipa.

Circulatia se desfășoară deocamdată normal, pe toate direcțiile din Piaţă, sub îndrumarea polițiștilor rutieri. Zona din centrul pietei este îngrădită de jandarmi, de ambulanțele SMURD și de mașinile de pompieri. Numărul oamenilor creste de la minut la minut.

--------------------------------------------------------------------------------

Protest Diaspora. Au venit să protesteze pentru prima data în propria ţară şi au fost primiti cu gaze lacrimogene, tunuri cu apa, batuti, alungati si vinati, apoi, pina tirziu in noapte pe strazile Bucurestiului. Asa a aratat pe scurt ziua marelui miting al diasporei, un miting care a fost deturnat de grupuri de huligani. Huligani care au fost lăsaţi sa-şi facă de cap, pentru că preţ de ore bune jandarmeria nu a reusit să-i izoleze şi să-i scoata dintre zecile de mii de romani veniti sa protesteze paşnic. Doar ca interventia brutala jandarmeriei nu a facut altceva decit să revolte şi mai tare oamenii, să-i motiveze să iasă din nou în stradă.

Protest Diaspora. Zeci de oameni s-au strâns deja încă de la primele ore ale dimineții. În jurul orei 13, au apărut primele incidente între protestatari și jandarmi, după ce Jandarmeria a început să pună garduri.

Revolta în Piața Victoriei a început după ce jandarmii au început să pună garduri în jurul protestatarilor. 

UPDATE ORA 13.20: O persoană a fost condusă la secția de Poliție. 

„Pe Facebook se anunţă şi pentru astăzi proteste, însoţite, la fel, de mesaje care incită la violenţă. Pe parcursul zilei continuăm să îi avertizăm pe cei care participă la aceste proteste să fie receptivi la ceea ce le transmitem pentru că se expun unor riscuri. Vor apărea şi aceste persoane agresive care să încerce deturnarea manifestaţiei. Protestatarii paşnici să se delimiteze de cei violenţi, să facă un pas în spate pentru că şi aseara au fost folosiţi ca scut de protecţie de huliganii din spatele lor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti a ţinut să le mulţumească „celor care au fost receptivi la mesajele jandarmilor, la avertizările făcute, că au înțeles rolul jandarmilor în stradă”.

"PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violență asupra cetățenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziți și pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piața Victoriei. Nu ne intimidați, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecați până nu omorâți pe cineva!", scriu organizatorii, pe Facebook.

Reamintim că peste 110.000 de persoane au participat, vineri seara, în Piaţa Victoriei, la un miting al diasporei. Cel puţin 440 de persoane au ajuns la spital însă, după ce protestul a degenerat, existând mai multe episoade de îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene. Jandarmii au intervenit în forţă, începând cu ora 23:00, când au primit ordin să evacueze Piaţa Victoriei.

INCIDENTE grave la Mitingul Diasporei. Piața Victoriei, evacuată cu forța. Sute de oameni, răniți