MENIU

Protest pentru poluarea de la groapa de gunoi Chiajna (VIDEO)

Exasperaţi de mirosul îngrozitor emanat de gropa de gunoi Chiajna, zeci de locuitori din sectorul 1 şi din localitatea Chiajna s-au adunat, vineri în fața Primăriei sectorului 1. 

Oamenii care locuiesc în cartierele Bucureștii Noi, Străuleşti şi Chitila, dar şi din Chiajna, se plâng că de ani de zile îndură mirosul neplăcut, iar autorităţile nu fac nimic. Protestul a fost organizat de organzaţiile  "Vrem AER CURAT NU hidrogen sulfurat" și "Asociația pentru Natură și Protejarea Mediului"".

Protestatarii au purtat o discuţie cu primarul sectorului 1, Dan Tudorache, iar acesta a promis, din nou, că va încerca să găsească o soluție, inclusiv varianta conservării actualei gropi de gunoi în următorii 30 de ani, cu recuperarea ulterioară a prejuciciului deja creat.

Decizia finală va fi luată de Primarul General al Capitalei. Săptămâna viitoare, Gabriela Firea se întâlnește cu primarul sectorului 1, Dan Tudorache, dar și cu ministrul mediului.

Realitatea TV a contactat firma care se ocupă de groapa de gunoi din Chiajna. Reprezentanții companiei ne-au transmis să revenim peste câteva zile, pentru că li s-a terminat programul.

sursă video: Realitatea TV

foto: Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi

Mai multe articole despre:
gunoi