MENIU

Protest masiv la Galați. Zeci de pensionari au cerut demisia Guvernului Cîțu

Sursa foto: Europa FM

Un protest al pensionarilor a avut loc, joi, la Galați. Zeci de manifestanți s-au adunat în fața Prefecturii, pentru a cere demisia Guvernului Cîțu.

Peste 50 de pensionari din Galați au manifestat zgomotos în fața Palatului Prefecturii. Manifestanții au scandat lozinci antiguvernamentale și antiprezidențiale, cerând demisia premierului Florin Cîțu și a cabinetului său de miniștri, potrivit europafm.ro.

Protestatarii sunt nemulțumiți că Guvernul nu le-a mărit pensiile așa cum prevedea legea și sunt îngrijorați că nu vor putea face față scumpirilor anunțate.

Pensionarii care au participat la protest au anunțat că vor ieși în stradă până când Guvernul Cîțu va demisiona.

Protest și la Ministerul Sănătății

O asociație de părinți a protestat, joi dimineața, în fața Ministerului Sănătății. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că școlile vor rămâne deschise și la rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori.

Părinții nemulțumiți de noua variantă pentru desfășurarea cursurilor s-au prezentat în fața instituției, acolo unde au venit cu mesaje precum „Nu jucați viața copiilor noștri la ruleta morții” și cu coșciuge din carton, potrivit G4media.ro.

Elevii vor putea participa la cursuri în format fizic indiferent de incidența din localitatea în care învață. Având în vedere numărul ridicat de cazuri de COVID-19, înregistrat în special în ultimele zile, mai mulți părinți nu susțin această decizie și consideră că elevii ar trebui să treacă în mediul online, pentru a fi în siguranță.

Ca noua măsură să intre în vigoare, este necesară o decizie a CNSU, fiind urmată de o HG și de un ordin comun al Ministerului Educației și Sănătății. Totuși, mai mulți oficiali din MS nu ar fi de acord cu noua variantă de desfășurare a cursurilor în școli, iar astfel refuză avizarea proiectului.

Mai multe articole despre:
protest galati pensionari demisie