MENIU

Protest de proporții anunțat în Capitală, miercuri: Sindicaliștii BNS vor mărșălui pe marile bulevarde - Măsurile Jandarmeriei

Miercuri, 06 aprilie a.c., Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru a asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de către BloculNațional Sindical în Piața Victoriei, în intervalul orar 11:00-15:30. 

De asemenea, organizatorul intenționează desfășurarea unui mars, pe traseul: Piaţa Victoriei - Calea Victoriei Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Piața Constituției.
Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile forțelor de ordine, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare, organizatorii adunărilor publice au obligațiile legale de a respecta condițiile de acces ale participanților la adunările publice, locul, traseul de deplasare și
intervalul orar de desfășurare a acestora.

Reamintim faptul , în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

În actualul context epidemiologic, din rațiuni de sănătate publică, autoritățile competente recomandă protejarea sănătății individuale, evitarea locurilor aglomerate și evitarea interacțiunii cu un număr mare de persoane.

Jandarmeria București va asigura protecția tuturor persoanelor care aleg -și exprime opiniile în mod pașnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenți, cât și la ceilalți cetățeni să fie responsabili și îi asigurăm sănătatea și siguranța lor sunt prioritatea noastră.

Mai multe articole despre:
protest bns capitala