MENIU

PROTEST la sediul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare după anunţul ministrului Transporturilor de desfiinţare a instituţiei

Protest Constanța

Este protest al angajaţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) în faţa sediului instituţiei, oamenii fiind nemulţumiţi după anunţul ministrului Transportului, Cătălin Drulă, privind desfiinţarea agenţei.

Aproximativ 75 de oameni s-au strâns luni dimineaţa, în faţa sediului ARSVOM pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de anunţul ministrului Cătălin Drulă de desfiinţare a instituţiei. 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat  duminică, în cadrul unei conferințe de presă din Timișoara, că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) va fi desființată, după apariția stenogramelor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Atribuțiile ei vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Ministrul salută demersul procurorilor DNA, care au început o investigație la agenția aflată în subordinea Ministerului Transporturilor (MT), acuzațiile magistraților fiind de luare de mită, trafic de influență, constituire de grup infracțional, spălare de bani și abuz în serviciu.

În ultima zi a lunii iunie, după mai multe descinderi la MT, cinci inculpați au fost plasați în arest la domiciliu de Tribunalul Constanța pentru o perioadă de 30 de zile, inclusiv directorul ARSVOM, Daniel Manole.

Mai multe articole despre:
protest