MENIU

PROTEST în lanțuri în fața Poliției Române, în Capitală - Se cere anchetarea șefului de Control Intern prins băut în 2020

Protest în lanțuri, în fața Poliției - Foto: Inquam Photos, George Călin
Protest în lanțuri, în fața Poliției - Foto: Inquam Photos, George Călin

Polițiștii organizează luni un protest în lanțuri în fața Inspectoratului General al Poliției Române din Capitală pentru cercetarea comisarului-șef Iulian Ionică după ce a fost prins băut la volan în urmă cu aproape doi ani.  

Protestul este organizat de sindicatul Europol Neamț. Polițiștii reclamă că șeful Direcției Control Intern din IGPR nu a fost cercetat disciplinar după ce a fost prins băut la volan, nici după aproape doi ani de la comiterea fapte. Asta în timp ce sute de polițiști au fost sancționați pentru situații similare în care au primit contravenții la regimul rutier sau nerespectarea restricțiilor pentru COVID, spun reprezentanții Europol Neamț.

Comisarul-şef Iulian Ionică, prins băut la volan, pe vremea când era împuternicit în funcţia de director al Direcţiei Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a rămas fără permis, după ce poliţiştii rutieri l-au prins băut la volan, în timpul său liber, în iunie 2020, cu o alcoolemie de 0,22‰ alcool pur în aerul respirat.

„Deși legea îl obligă pe șef să declanșeze cercetarea disciplinară, șefii IGPR refuză să declanșeze cercetarea disciplinarea acestuia. Și care e culmea culmilor în Poliția Română, dl comisar-șef prins băut la volan Iulică elaborează proceduri după care lucrează polițiștii din Poliția Română!”, transmit reperezentanții din sindicatul Europol Neamț, în mai multe mesaje video postate, luni, pe pagina de Facebook.

„Are în continuare putere de control. Practic, Direcția Control Intern este creierul Poliției Române. De acolo sunt înmânate toate procedurile după care lucrează polițiștii. Domnul comisar șef Ionică Iulian le semnează, participă la elabrarea acestor proceduri. El a încălcat codul deontologic al polițiștului. A adus mari prejudicii de imagine Poliției Române”, a declarat unul dintre participanții la protest, la o televiziune de știri.